Megvan a tökéletes megoldás a Galaxy Ring bosszantó akkumulátor problémájára

2024.08.28| Phone Arena

Egy mém jutott eszembe, amin egy sérült autó látható, amelynek fényszórója helyett egy műanyag üdítős palack van. Ez a mérnöki megoldás annyira találó volt, hogy eszembe jutott, van megoldás a Galaxy Ring problémájára is!

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Galaxy Ring problémája a lítium-ion akkumulátor, amely, mint tudjuk, idővel elhasználódik, és egy bizonyos számú töltési ciklus után eléri az élettartama végét. A gond az, hogy a Galaxy Ring akkumulátora teljesen le van zárva a gyűrű belsejében, így a csere szinte lehetetlen. Az iFixit csapata CT-vizsgálatokat használt a gyűrű belsejének vizsgálatához anélkül, hogy szétszedték volna, és kiderült, hogy a gyűrű egy lítium-polimer akkumulátor tasakot, egy induktív töltőtekercset és egy nyomáskapcsolót tartalmaz. 

Érdekes tény: az akkumulátor forrasztás helyett préscsatlakozón keresztül csatlakozik az áramköri laphoz. Úgy tűnik, hogy ez a gyártási folyamat egyszerűsítését szolgálja, nem pedig a felhasználói javítások megkönnyítését. Annak ellenére, hogy a préscsatlakozók kényelmesek a gyártásban, nem segítenek a javításban vagy az akkumulátor cserében. Azért használják őket, mert az akkumulátort és a töltőtekercset az áramköri laptól külön gyártják, és a gyártósoron csatlakoztatják. A probléma az, hogy a Galaxy Ring így egy eldobható termék, amely nem tart tovább két évnél, és ezzel csak növeli az e-hulladék problémát.

A megoldás: drágakövek, rubinok és koktélok

Az ötlet egy úgynevezett „koktélgyűrű”, ami egy nagy drágakővel ellátott gyűrű, amely valójában egy akkumulátor! Így az akkumulátor egyszerűen kicserélhető lenne, és növelhetnénk a gyűrű akkumulátor élettartamát is.

Vissza a valóságba

Bár az ötlet érdekes, van néhány probléma. Először is, meg kellene győznünk a Samsungot arról, hogy szükségünk van ezekre az „okos koktélgyűrűkre”. Továbbá, a Galaxy Ring jelenlegi formája tartós, de ha az akkumulátor cserélhető lenne, az károsíthatná a gyűrűt.

Végül pedig figyelembe kellene venni, hogy a gyűrű sportbarát is maradjon, mivel főleg a fitnesz és wellness rajongók számára készült. De a megoldások megtalálása már a Samsung és mérnökei feladata!

P.S. El tudnánk képzelni egy okos eljegyzési gyűrűt is, amely nyomon követi a kapcsolatod fontos pillanatait, mint például azt, hogy hányszor mondasz „szeretlek”, és mérné az érzelmi válaszokat.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.