Mennyivel is könnyebb az iPhone 15 Pro?

2023.09.14| 9to5 Mac

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max teljesen új vázszerkezettel rendelkezik, amely először használ titániumot iPhone-ban. A 15 Pro a régi rozsdamentes acél oldalakat csiszolt titánium körítéssel váltja fel.

A titán sokkal könnyebb, mint a rozsdamentes acél, és a fémek közül az egyik legjobb szilárdság/tömeg aránnyal büszkélkedhet. Ez az Apple eddigi legkönnyebb Pro telefonjait eredményezi. 

Az Apple szerint maga az új titán anyag repülőgépipari minőségű, és precíziós megmunkáláson, csiszoláson és fúváson megy keresztül, hogy létrehozza a makulátlan csiszolt felületet. A titán egy új, kontúros peremmel csatlakozik a vékony képernyőkerethez. A titán külsőt egy belső alumínium burkolatba olvasztják. De a rozsdamentes acélról a titánra való áttérés döntése az, ami a súlyváltozást eredményezi.

Az iPhone 15 Pro súlykülönbség

  • A tavalyi iPhone 14 Pro 206 grammot nyomott. Az új iPhone 15 Pro mindössze 187 grammot nyom, vagyis körülbelül 9%-kal kevesebbet.
  • A nagyobb, 6,7 hüvelykes Pro Max szintén jelentősen könnyebb a titániumra való váltásnak köszönhetően. Az iPhone 14 Pro Max súlya 240 gramm volt. Az iPhone 15 Pro Max súlya 221 gramm, vagyis körülbelül 8%-kal kevesebb.

Ez minden méret esetében összesen 19 grammos súlycsökkenést jelent. Ez körülbelül két féldolláros érme súlyának felel meg. Az Apple marketinganyagaiban azt írja, hogy a Pro telefonok súlykülönbsége azonnal észrevehető "abban a pillanatban, ahogy felveszed az egyiket".

Azon ügyfelek számára, akik panaszkodtak az utóbbi évek iPhone-modelljeinek egyre növekvő súlyára, ez minden bizonnyal üdvözlendő elmozdulás az ellenkező irányba. Az új súly azonban csak minimálisan könnyebb, mint az iPhone 12 Pro és Pro Max, így ha azokról a modellekről érkezik, lehet, hogy egyáltalán nem érzi a különbséget.

(Az alapmodell iPhone 15 és iPhone 15 Plus névleges súlyadatai elhanyagolhatóan eltérnek az előző generációhoz képest, mivel ezek a telefonok ugyanazt az alumínium- és üvegszerkezetet használják, mint korábban.)

Az iPhone 15 Pro vastagabb, mint a 14

Azonban, bár könnyebb a súlya, az általános térfogat tekintetében figyelmeztetni kell, hogy az iPhone 15 Pro sorozat valamivel vastagabb, mint a 14-es. Az Apple szerint az iPhone 15 Pro és Pro Max 8,25 mm vastag, szemben az iPhone 14 Pro modellek 7,85 mm-es vastagságával. Ennek némi enyhítése érdekében a teljes szélességi és magassági méretek kissé csökkentek, mivel a 15 Pro vékonyabb képernyőkerettel rendelkezik, mint a 14 Pro.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.