![Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?](/txt/hirek/uj_kepek/s24-ultra-display-300.jpg)
Manapság laktózérzékenység esetén sem kell lemondanunk a finom kávéról, amelyhez természetesen tejszínt is adhatunk plusz élvezeti faktorként.
Ahogyan finom süteményeket is gond nélkül készíthetünk, hiszen elérhetők laktóz-, sőt még cukormentes habalapanyagok is.
Miért szeretjük annyira a tejszínt?
Krémesebbé, lágyabbá varázsolja kávénkat, egyesek még a teájukba is tesznek plusz összetevőként, csupán egyéni ízlés kérdése. Ha esetleg felmerül a kérdés bennünk, hogy mégis milyen módon juthatnánk hozzá a legegyszerűbben egy mentes változathoz, máris mutatjuk a megoldást! Például a MamaVita webshop tejszíneinek kínálatából elérhetünk bio tejszínt, laktóz- és cukormentes alternatívát egyaránt.
Egy igazi Jolly Joker a Hulala cukor-, glutén- és laktózmentes habalapanyag, amely ezenfelül növényi termék is. Bevethetjük főzéshez, sütéshez, vagyis a határ a csillagos ég! Felhasználhatjuk tésztaételekhez, húsokhoz, desszertekhez. Sőt, széles körű felhasználása mellett az alkalmazási módja is sokszínű, ugyanis melegen, hidegen is bevethető, de akár forralhatjuk is. Kedvünkre ízesíthetjük, hogy egyéni ízlésvilágunkhoz tökéletesen passzoljon a végeredmény.
A kérdést megválaszolva nem csupán az íze kedvéért szeretjük, hanem az általa kínált eredmény sem elhanyagolandó szempont. Az ételeink és italaink finomabbak, krémesebbek, lágyabb állagúak lesznek és még sorolhatnánk!
A vérbeli konyhatündérek otthonában egészen biztos, hogy be van spájzolva tejszínből, na meg persze a kávéimádók háztartásában is valószínűleg fellelhető.
Nem kell megalkudnunk ételérzékenység esetén sem!
Ma már szerencsére nem akadály, ha valamilyen intoleranciára derül fény, mivel az étrendváltás könnyebben megoldható hála a bőséges választéknak. Ezek a “helyettesítő” termékek nyugodtan alkalmazhatók, miközben mi sem érzékeljük drasztikus változásnak az étrendbeli módosítást.
A “teljes mértékben kiiktatás”, durva megvonás helyett csupán “lecseréljük” a tiltólistás élelmiszereket, s így van ez a tejszín kapcsán is. Nem kell kiiktatnunk életünkből, elegendő egyfajta mentes alternatívára váltani, és a szervezetünkre is vigyázhatunk, véget vethetünk a kellemetlen panaszoknak is, melyet a hagyományos összetevők fogyasztása okozott, s így mindenki nyerhet. Ugyanúgy ehetünk finom desszerteket, hiszen a mentes alapanyagok lehetőséget teremtenek minderre.
Életmódváltás és tudatos alapanyag-választás
Napjainkban nem az a kihívás, hogy találjunk mentes, netán biotermékeket, amelyekkel megvalósíthatunk egy szervezetünknek ideálisabb, egyéni rendellenességeinkhez igazított étrendet.
A nehézséget inkább az okozza, hogy végleg leszámoljunk a tévhitekkel a mentes élelmiszerekkel, alapanyagokkal és megszorításokkal kapcsolatban. Ugyanúgy finomak, táplálóak, sokrétűen felhasználhatóak. Ugye, milyen jól hangzik?