Mi az a szervizfutár és milyen előnyökkel jár a használata?

2023.01.31
Címkék:

Ma már minden ember rendelkezik valamilyen okostelefonnal vagy olyan okoseszközzel, ami Murphy törvénye alapján előbb vagy utóbb, de meghibásodhat.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Szerencsés helyzetben vannak azok, akik ilyenkor azonnal be tudnak sétálni egy szervizbe, hogy készüléküket megjavíttassák.

 

Csakhogy rengetegen nem élnek ilyen helyen, és még vidéken sem kell lakni ahhoz, hogy gondot okozzon az elromlott készülék szervizeltetése. Ennek a helyzetnek a normalizálása érdekében született meg egykoron a szervizfutár szolgáltatás, mely már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

Hogy mi az a szervizfutár szolgáltatás és milyen előnyökkel jár a használata? Ebben a cikkben ezt a témakört jártuk körbe alaposabban!

 

Mi az a szervizfutár szolgáltatás?

 

Kezdjük rögtön az alapoktól! A szervizfutár szolgáltatás lényege röviden nem más, minthogy egy elromlott okoseszközt vagy más elektromos berendezést lakóhelytől függetlenül is lehetőségünk legyen megjavíttatni úgy, hogy közben nekünk ki sem kell lépnünk a házból.

 

A szervizfutár lényege ugyanis, hogy a kiválasztott szerviz szerződött futárszolgálata házhoz jön az elromlott eszközért – ez már egy okostelefonnál is nagy segítség, de egy elektromos roller vagy egy nagyobb, nehezen hordozható dolognál különösen hasznos –, majd elfuvarozza helyettünk a javítóműhelybe.

 

Mindez természetesen folyamatos egyeztetés, kapcsolattartás és követhetőség mellett zajlik annak érdekében, hogy néhány nap múlva ugyanúgy futár szállítsa vissza házhoz a már megjavított készüléket. Hogy milyen előnyei és egyéb sajátosságai vannak mindennek? Az alábbiakban erre a kérdésre válaszoltunk!

 

Otthonod kényelméből intézheted a szervizelést

 

A szervizfutár szolgáltatás egyik legnagyobb előnye minden kétséget kizáróan a kényelem, hiszen a teljes folyamatot lehetőségünk nyílik a szabadidőnkben, munka után, gyorsan és egyszerűen az interneten keresztül elindítani és levezényelni minden különösebb nehézség nélkül.

 

A kényelem ugyanis manapság egyet jelent az időspórolással, hiszen a szerviz felkeresése még akkor is időigényes feladat, ha csak a várost kell átutazni miatta, miközben kalkulálhatunk az üzemanyag- vagy a tömegközlekedés költségeivel is.

 

Ez sok esetben már közel akkora kiadás lehet, hogy az anyagiak tekintetében is jobban járhatunk a futárszolgálattal, de a legtöbbet az időn spórolunk, hiszen a szolgáltatás igénybevételéhez csak ki kell tölteni egy űrlapot, ami akkor sem tart tovább öt percnél, ha korábban még soha nem csináltunk ilyesmit.

 

A legjobb azonban, hogy a problémás készüléket otthonunkból viszik el, és otthonunkba is szállítják vissza a javítás után, ami manapság különösen fontos szempont sokaknak.

 

Gyors, egyszerű és mindenkinek elérhető

 

Nem szabad elfelejteni továbbá azt sem, hogy a szervizfutár egy nagyon gyors, egyszerű és valamennyi tekintetben mindenkinek elérhető szolgáltatás.

 

Gyors, hiszen a megrendelt futár munkanapokon akár már másnap megérkezhet a csomagért, melynek gondos becsomagolását nyilván nekünk kell előkészítenünk, amihez jó, ha elérhető a készülék eredeti doboza, illetve abban megtalálhatók a speciális helykitöltő kartonok, valamint az egyéb kiegészítők.

 

Ezen felül egyszerű, hiszen az igényléshez valóban nincs más teendőnk, mint kitölteni egy űrlapot, a folyamat pedig azt követően már elindul és automatizált formában halad tovább egészen addig, amíg vissza nem kapjuk a megjavított eszközt.

 

Az elérhetőség tekintetében két dolgot kell kiemelni a sorból. Az egyik, hogy a szervizfutár költsége nem sokkal drágább, mintha megrendelnénk valamit egy webáruházból, ezen felül pedig az ország bármelyik pontjáról elérhető, mely a futárok számára megközelíthető.

 

Biztosan hozzáértő kezekbe kerül a készülék

 

Sokan vannak abban a helyzetben egy elromlott készülék esetén, hogy bár lakóhelyük közelében is találnának általános márkafüggetlen szervizt, de jobban szeretnék egy olyan javítóműhelyre bízni a munkát, akik az adott brand kapcsán tapasztaltak, mindemellett pedig megfelelő alkatrészekkel is rendelkeznek.

 

Ez több szempontból is fontos, de egy okostelefon vagy egy robotporszívó kapcsán például különösen lényeges, hiszen ezek az eszközök nemcsak speciális kiegészítőket igényelnek a szereléshez, hanem rengeteg gyakorlatot, illetve szaktudást is.

 

Ezen felül a bizonyos márkákra szakosodott szervizeknél jellemző a nagy raktárkészlet az alkatrészek tekintetében. Lényeges kritérium, hiszen amennyiben a javításhoz csak be kell menni a raktárba, és leemelni a polcról a megfelelő cserealkatrészt, az lényegesen felgyorsíthatja a munkát, mintha a folyamatot még egy alkatrészrendelés is nehezítené.

 

Hogy működik a szervizfutár szolgáltatás?

 

Noha a fentiekben már több elemét is érintettük, azonban lássuk egy kicsit alaposabban, hogy miként is működik egy jól felépített szervizfutár szolgáltatás?

 

Az első lépés minden esetben az, hogy felvesszük a kapcsolatot a szervizzel, illetve még gyorsabb – ha van rá lehetőség – kitölteni egy kapcsolódó űrlapot, ahol az elérhetőségek mellett pontosan megadhatjuk, hogy milyen eszközzel van a probléma, de megadhatjuk annak konkrét leírását is, esetleg képekkel, videókkal illusztrálhatjuk bejelentésünket.

 

Az űrlap beküldésével elindul a folyamat. A szerviz minden esetben visszaigazolja a kérésünket – a legtöbbször e-mailben –, majd nem sokkal később a futárszolgálat is bejelentkezik, hogy mikor érkeznének a csomagért.

 

Az igénylő feladata közben a csomag biztosítása, vagyis a tönkrement termék alapos becsomagolása, hogy szállítás közben ne sérüljön meg jobban. Miután a futár megérkezett a csomagért, általában már másnapra eljut a szervizbe, ahol rövid időn belül megkezdik a feltárást.

 

Ha a készülék javítható, akkor a pontos költségekkel felveszik velünk a kapcsolatot, és miután elfogadtuk az ajánlatot, nekiállnak a javításnak. Amint a szerviz munkatársai elkészültek, gondos csomagolás után átadják a futárszolgálatnak az eszközt, akik ismét e-mailben jelzik majd, hogy mikor számíthatunk az érkezésre.

 

Ezt követően már nincs más dolgunk, csak megvárni a futár érkezését, kifizetni a megjavított készüléket és újra élvezni funkcióit.

 

Már Magyarországon is egyre népszerűbb!

 

Sokan úgy vélik, hogy a szervizfutár szolgáltatás Magyarországon még nem is létezik, holott egyre népszerűbb, sőt egyes vélekedések szerint ebben, és nem a vidéki javítóműhelyek nyitásában van a jövő.

 

Itthon az elsők között indított sikeres szervizfutár szolgáltatást például a Xiaomi Szerviz, akik főként problémás okostelefonok, robotporszívók és elektromos rollerek javítására szakosodtak hatalmas raktárkészlettel, elérhető árakkal és természetesen garanciális munkavégzéssel.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?