Miért fogyasszunk fehérjealapú italport?

2023.05.23
Címkék:

A megfelelő mennyiségű fehérjefogyasztás rendkívül fontos, hiszen a fehérjék rendkívül hasznos funkciót töltenek be a szervezetünkben.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A testünkben lévő sejteknek, szerveknek, szöveteknek az egyik legfontosabb építőelemei, amik biztosítják, hogy azok egészségesen működjenek. 

 

Ha nem viszünk be elegendő mennyiségű fehérjét, akkor az izomtömegünk csökkenhet, az immunrendszerünk pedig legyengülhet. Emellett nehezen tudjuk megtartani az izomzatunkat, az egészséges testsúlyunkat, illetve a vérnyomásunk és a koleszterinszintünk is negatív irányban változhat.

 

Amellett, hogy magas fehérjetartalmú ételeket eszünk, érdemes körülnézni a Sunpure Magyarország fehérjeporai között is, hiszen azok rendszeres fogyasztásával is sokat tehetünk az egészségünkért.

 

Mennyi fehérjét fogyasszunk?

 

Az optimális fehérjebevitel kapcsán nehezen lehet konkrét számokat mondani, hiszen annak mértéke egyénenként változó. Többek között függ az életkortól, a testsúlytól, a nemi hormonoktól, a fizikai aktivitástól, és nem utolsó sorban az egészségügyi állapottól.

Van azonban egy általános ajánlás, amit iránymutatóként lehet használni. Eszerint a felnőttek napi fehérjeszükséglete nagyjából 0,8-1 gramm testsúlykilogrammonként. Ez azt jelenti, hogy ha például 70 kg a testsúlyunk, akkor legalább 56-70 gramm fehérjét kell elfogyasztanunk minden nap.

 

Ha viszont sportolunk, és esetleg izomtömeget is szeretnénk növelni, akkor 1,5 szorzóval kell számolnunk. A fenti példánál maradva ez 105 gramm fehérjét jelent.

 

Miért érdemes fehérjealapú italport fogyasztani?

 

Ma már számos olyan készítmény létezik, ami remek alternatívát jelent a fehérjepótlásra abban az esetben, ha az általunk elfogyasztott ételekkel, élelmiszerekkel nem tudjuk bevinni a szükséges mennyiséget. Többek között azok a fehérjealapú italporok is közéjük tartoznak, amit a Sunpure Magyarország Active termékei között is megtalálunk. 

 

Ezek növényi alapanyagokból készülnek, ami azt jelenti, hogy nemcsak a normál étrenden élők, hanem a vegánok és a vegetáriánusok is be tudnak építeni a mindennapjaikba. Ráadásul nemcsak minőségi fehérjéket, hanem egyéb értékes összetevőket, például aminosavakat, kreatint, L-glutamint és vitaminokat is tartalmaznak, amik szintén nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelő módon működjön. 

 

Az italporok rendkívül krémes állagúak, és többféle ízben is kaphatóak, aminek köszönhetően akár desszertként is fogyaszthatóak. Ez különösen azok számára jó hír, akik szénhidrátcsökkentett étrenden vannak, mert például meg szeretnének szabadulni a felesleges kilóktól. 

 

Nem mindegy, hogy honnan szerezzük be őket!

 

A különböző italporok között óriási különbségek lehetnek minőség tekintetében, éppen ezért nem mindegy, hogy hol vásárolunk. Mindenképp megbízható üzletből vagy webshopból szerezzük be őket, ha ugyanis így teszünk, akkor nem fogunk csalódni. 

 

Látható tehát, hogy számos érv szól a fehérje italporok fogyasztása mellett, így azt ajánljuk, hogy próbáld ki te is!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?