Miért volt jó döntés a Samsung részéről a Galaxy Watch FE piacra dobása?

2024.06.17| SamMobile

A Samsung egy új hordható eszközzel jelentkezett! Nem, ez nem a prémium kategóriás Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra vagy Galaxy Ring, hanem a szerényebb Galaxy Watch FE.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A Galaxy Watch FE célja, hogy a Samsung Health alapvető funkcióit kínálja megfizethető áron. Bár sokaknak ez nem tűnhet nagy dolognak, mások számára gyorsan kedvenccé válhat. A Galaxy Watch FE egy olyan szerepet tölt be a Samsung termékkínálatában, amely figyelembe veszi az egész Galaxy ökoszisztémát. Minden árkategóriában vannak eszközök, és mint sok telefon gyártó, a Samsung is arra törekszik, hogy minél több ügyfél megtapasztalhassa ökoszisztémáját. Az eredmény olyan eszközök, amelyek lehet, hogy nem tűnnek szükségesnek a technikai rajongók számára, de tökéletesen illeszkednek a szélesebb ökoszisztéma stratégiájába.

A Galaxy Watch FE betölti a jelenlegi és jövőbeni igényeket

Az elmúlt év nagy részében használtam a Galaxy Watch6-ot, és élvezem a Samsung megközelítését az egészség terén. Nagy hangsúlyt fektetnek az alvásra, ami megkülönbözteti az Apple Watch-tól. A Samsung együttműködései közé tartozik a National Sleep Foundation, sportolók és orvos szakemberek. A Samsung egészségügyi törekvéseit Dr. Pak, a cég főorvosa vezeti, aki elkötelezett a vállalat egészségügyi megközelítésének jövője iránt.

A Galaxy Ring várhatóan a következő hónapokban kerül piacra. Első kézből szerzett tapasztalataim alapján egyértelmű, hogy a Samsung arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hardveres lehetőséget kínálja. Az alapvető funkciókat kínáló Galaxy Watch FE ezt az igényt elégíti ki. A 200 eurós ár azáltal érhető el, hogy néhány, nem alapvető funkciót kihagytak.

A Galaxy Watch FE a Samsung Health alapvető funkcióit kínálja, beleértve a szívritmus-monitorozást, az EKG-t és az alvás mutatókat. Ugyanakkor hiányzik a hőmérséklet-érzékelő, valamint a véroxigén- és vérnyomás-monitorozási funkció. Az eredmény az USA-ban elérhető legolcsóbb jelenlegi generációs Samsung hordható eszköz.

Miért létezik a Samsung Galaxy Watch FE?

A Galaxy Watch FE létezésének magyarázata nem a hardverben vagy a szoftverben rejlik, hanem abban, hogy miért létezik, különösen amikor a Galaxy Watch6 ugyanannyiért kapható. A Galaxy Watch6 minden olyan funkciót tartalmaz, amit a Watch FE-ből kihagytak, de valószínűleg néhány oka van a Watch FE bevezetésének, különösen most, néhány héttel a következő Samsung bemutató előtt.

Az első Galaxy Watch FE az FE sorozat többi részét követi azáltal, hogy olcsóbb belépési pontot kínál a Samsung Health ökoszisztémába. Valószínű, hogy a Samsung sok akciót szervez majd az órára és elég alkatrészen osztozik a Galaxy Watch 6-tal ahhoz, hogy könnyen előállítható legyen meglévő eszközök és ellátási láncok használatával.

A Galaxy Watch FE felveti a kérdést, mi lesz a Galaxy Watch6-tal. Az új Galaxy Watch7, a Galaxy Ring és a Galaxy Watch Ultra közeledtével kevés ok van arra, hogy a Galaxy Watch6 a piacon maradjon. Valószínűleg a Galaxy Watch6 csendben eltűnik, amikor az új hordható eszközök megjelennek.

Egyértelmű, hogy háromféle hordható eszközt kapunk a jövőben: az FE az alapmodellhez, a 7 a tömegpiaci modellhez és az Ultra a Samsung legjobb termékeinek bemutatására szolgál. A Galaxy Watch6 nem illik ebbe a rendszerbe, de érdekes lesz látni, hogyan különbözteti meg a Samsung az FE-t és a közelgő Galaxy Watch7/Ultrát.

Tökéletes ajándék az egészségtudatos embereknek

Nem használtam még a Galaxy Watch FE-t, de az elmúlt években szinte minden más Samsung hordható eszközt kipróbáltam. A Galaxy Watch FE valószínűleg a Samsung legkelendőbb okosórája lesz: nem technikai beállítottságú családtagjaim Galaxy Watch4-et vagy 6-ot használnak, de csak azokat az alapvető funkciókat használják, amelyek a Galaxy Watch FE-ben is megtalálhatók. Bár jó, ha megvannak a további funkciók, a legtöbb ember nem használja ki őket, így miért ne kínálnák azokat a funkciókat, amelyeket mindenki használ alacsonyabb áron?

Az év hátralévő részében számos alkalom adódik, amikor a Galaxy Watch FE-t erőteljesen akciózhatják. A következő hónapban esedékes az Amazon Prime Day, a novemberi Black Friday és az új egyetemisták érkezése mind lehetőséget kínál a Samsung számára, hogy csökkentse a Watch FE árát, és tökéletes ajándékká tegye. 200 euróért jó ajándék, de olcsóbban kiváló ajándék lehet valakinek, aki egészségesebb életmódot szeretne folytatni.

Ezen kívül a Galaxy Watch FE-nek jelentős hatása lehet a kevésbé szerencsés emberekre is. Tökéletes eszköz lehet azok számára, akiknek kevesebb a rendelkezésre álló jövedelmük, vagy ajándékként idősebb és sebezhető családtagok számára, különösen, ha kedvezménnyel vagy használtan érhető el. Háromféle kivitel és számos új szíj biztosítja, hogy bár a Galaxy Watch6-ra hasonlít, a Galaxy Watch FE saját identitással rendelkezik. Nem a legolcsóbb okosóra szívfigyeléssel, és hiányoznak a csúcs pluszok, de elegendő funkciót kínál ahhoz, hogy mindenki számára értékes legyen, és mindenki számára elérhető áron kapható.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?