Mik azok a higiéniával kapcsolatos munkavédelmi termékek, és mire valók?

2023.09.12
Címkék:

A higiéniával kapcsolatos munkavédelmi termékek nagyon felértékelődtek az utóbbi években.

Köszönhető ez a koronavírus-világjárványnak, mely megtanította mindenkinek, hogy mennyire fontos a megfelelő higiéniai szabályok meghozatala és betartása. Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy milyen munkavédelmi termékek vannak, melyek alkalmazhatóak ezen a területen.

 

Mi is az a munkavédelem?

 

Ez röviden annak a biztosítását jelenti, hogy mindenki a megfelelően egészséges és biztonságos munkakörnyezetben tudjon dolgozni. A célja a szervezetten munkát végzők egészségének megóvása és hogy a legelviselhetőbb munkakörülményeket tudjuk biztosítani.

 

Ez úgy érhető el, hogy az adott munkakörnek megfelelő legjobb személyi és tárgyi feltételeket biztosítjuk. Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. munkavédelmi termékei épp ezt a célt szolgálják, a higiénia és egészségügy felől megközelítve.

 

Nézzünk is pár példát, hogy milyen termékekről van szó, és melyik mire való!

Egyszer használatos gumikesztyűk

 

Számos típus áll rendelkezésre ebből a védőeszközből. Steril a műtétekhez, nem steril az orvosi vizsgálatokhoz például. De nemcsak ebben, hanem az anyaghasználatban is lehetnek eltérések az egyes típusok között.

 

Vannak latex és nitril kesztyűk is, melyek lehetnek púderezett és púdermentes belsővel készültek is. Mindegyiknek megvan a maga előnye. Például ha allergénmentesre van szükségünk, akkor válasszuk a nitril anyagból készültet.

 

Akár a háztartásban is kiválóan helytállnak ezek az egyszer használatos kesztyűk. Takarításnál a tisztítószerek káros hatásaival szemben megfelelő védelmet nyújtanak. Jó választás lehet karbantartói munkákhoz is, ahol olajjal és zsírral is találkozhat a kezünk. A vásárlás előtt érdemes megnézni a minősítő jelzést is. Erre a speciális területeken dolgozók esetén mindenképp szükség van!

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

Egyszer használatos ruházat

 

Látogató köpenyek, vendégköpenyek, cipővédő lábzsákok, hajhálók tartoznak ide. Ezek mindegyike egyszeri használatra van tervezve, azaz eldobható.

 

A köpenyek jellemzően vékony polipropilén anyagból készültek, melyek megvédik a viselt ruhát, és az azokon bevitt szennyeződésektől is óvja a benti környezetet. Kaphatóak patentos és cipzáras kivitelben is.

 

A cipővédő lábzsákokat az utcai lábbelire húzzuk fel. Ezzel tudjuk megakadályozni a szennyeződések bekerülését. Univerzális méretűek, gumiszalaggal rendelkeznek, mely felveszi a viselőjének lábméretét. Anyagukat tekintve lehetnek PE-ből, CPE-ből vagy HDPE-ből.

 

A hajhálók fő feladata, hogy felfogják a lehulló hajszálainkat. Kényelmes, szinte észrevehetetlen a viselésük. Ezek is univerzálisak, gumis szegéllyel rögzülnek.

 

Szájmaszkok

 

Ezeket jól ismerjük a Covid-19 járvány óta. De ebből is sok típus van: 3 rétegű orvosi, FFP1, FFP2, FFP3. Nem nyújtanak 100%-os védelmet, de minimalizálják a viselőjüknél a bakteriális és vírusos fertőzés esélyét.

 

Mindig az adott munkakörnek megfelelően válogassuk össze, hogy mire és milyen típusra van szükségünk.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?