Milyen hasznos eszközökkel teheted minél biztonságosabbá a fürdőkádadat?

2023.05.20
Címkék:

A fürdőszoba, azon belül is a fürdőkád az egyik legveszélyesebb terep az otthonokban.

Utána következik talán a konyha, ám mivel nem mindenki süt-főz, vág-aprít, ellenben mindenki tisztálkodik, ezért nem csoda, ha az otthoni balesetek java része ebben a helyiségben történik meg.

 

Mondhatnánk azt is, hogy az okos ember más kárán tanul, de inkább azt mondjuk, hogy jobb megelőzni a bajt, főleg, ha azt is tudod, hogy mit kell tenned hozzá! Mai írásunkban két roppant fontos eszközt mutatunk be, amellyel a gyerektől az idős emberig át mindenki biztonságossá teheti a tisztálkodását!

 

Először a kádat intézd el!

 

Alapvetően a balesetek fő forrása a kád maga, ez azonban távolról sem kell, hogy azt jelentse, hogy meg kell szüntetned. Elegendő, ha az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítését választod, és máris kiszedted a dolog méregfogát.

 

A legtöbb bajt ugyanis az okozza, hogy balerinákat megszégyenítő mozdulatokkal kell be- és kiszállni a kádból, ami csak fokozza az elesés veszélyét. A kádajtóval ezt fogod tudni eliminálni, ugyanis egy kis ajtón keresztül gyakorlatilag be tudsz sétálni a kádba, így nem kell attól tartani, hogy elveszíted az egyensúlyodat.

 

A kádajtó beépítése meglehetősen gazdaságos, illetve csupán egy napot vesz igénybe, így megkíméled magad a nagy költekezéstől, a rumlitól és persze a balesetektől.

Milyen eszközzel fokozhatod még a biztonságot?

 

Persze akad még egyéb más dolog is, amivel gondoskodhatsz a saját és a családod testi épségéről.

 

Így például előrelátóan felszerelhetsz kapaszkódókat, így még nagyobb biztonsággal fogsz tudni mozogni. Itt azonban figyelj, hogy jó helyre fúrj, nehogy vízvezetéket vagy egyéb csöveket találj el!

 

A másik tárgy, amit bevethetsz, az az ülőpad, amely akkor jelent kifejezetten nagy segítséget, ha valamilyen oknál fogva nem tudsz mélyre ülni. Lehet ez betegség vagy műtét, esetleg pusztán életkor miatt. Ilyenkor aranyat ér a kád peremére helyezhető ülőke, amin kényelmesen el tudsz helyezkedni a fürdés során.

 

Mindenképpen érdemes minél jobban bebiztosítani magad, hiszen az ördög nem alszik. Elég egy óvatlan mozdulat, egy pillanatnyi egyensúlyzavar, és máris megvan a baj!

 

Nézz körül a fürdőszoba többi részén is!

 

A kád nagyon fontos elem, de a kád környékén sem árt körülnézni. Számtalan sérülés fakad ugyanis abból, hogy hajlamosak vagyunk túlzsúfolni a fürdőszobát, így ha el is esünk, akkor garantáltan valami keménynek esünk.

 

Nézz körül hát mihamarabb a fürdőszobádban, és szortírozz, hogy csak a legszükségesebb tárgyak maradjanak bent!

 

A kádat semmiképp se add fel, csak tedd balesetmentessé az UDOOR fürdőkádajtó szolgáltatásaival, ugyanis a kádfürdő annyi sok előnnyel jár akár egészségügyi szempontból is, hogy nagy kár lenne lemondani róla, amikor egy kádajtó segítségével biztonságos keretek között tudod élvezni az előnyeit.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?