Mire figyelj oda SUPozáskor?

2023.09.14
Címkék:

Ezek a különleges sporteszközök kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy élvezzük a víz közelségét, új tájakat fedezzünk fel, miközben aktív testmozgást végzünk.

Ahhoz, azonban, hogy az élmény valóban felejthetetlen legyen, be kell tartanunk pár alapvető szabályt. Cikkünkben hoztunk pár tippet a SUP használatához.
 

Vásároljunk megfelelő deszkát

SUP deszka kiválasztása különösen fontos. Felfújható eszköznél pontosan ellenőrizzük le, hogy jól fújtuk-e fel és stabilan fekszik-e a vízen. A biztonságunk és az egészségünk érdekében fontos, hogy mindig a testalkatunknak és a tudásunknak megfelelő terméket vásároljunk. Ezek általában könnyedén hordozhatók és tárolhatók, így tökéletes választás lehet kezdőknek. A keményebb deszkákat inkább a profiknak ajánlják és itt gondoskodni kell a tárolási helyről, valamint a szállításról is.

Fontos a jó evező

SUP evező tulajdonképpen a kormányrudat helyettesíti és alapvető, ha a vízen való irányításról és a haladásról van szó. Megfelelő hosszúságú evezővel sokkal hatékonyabban tudunk majd mozogni a vízen, de választáskor mindig vegyük figyelembe a testmagasságunkat.  Az evezőlapát formája is befolyásolhatja az irányítást és a haladást. Haladás közben a lapát mindig legyen a vízben és ne a levegőbe lógjon.

Mérjük fel a helyszínt és tartsuk be a szabályokat

Mielőtt útnak indulnánk, ismerjük meg a környező területet. Érdeklődjünk a helyi lakosoktól a szabályokról és az esetleges korlátozásokról, valamint a veszélyes területekről. Tengerpartokon az áramlatok, a hullámzás és a víz hőmérséklete is fontos lehet. Kerüljük el a viharos és rossz időjárási körülményeket, hiszen ezek veszélyeztethetik biztonságunkat. Mindig tartsunk magunknál valamilyen kommunikációs eszközt, hogy gond esetén bármikor segítséget hívhassunk.

Viseljünk megfelelő ruházatot

A biztonságunk és a kényelmünk érdekében vásároljunk speciális ruházatot, bár kezdőként egy parthoz közeli gyakorláshoz a fürdőruha is megteszi. A kimondottan vízi sportokhoz kifejlesztett öltözet könnyen szárad és megfelelő mozgásszabadságot biztosít. Ne felejtkezzünk el a naptej használatáról sem, hiszen az védhet meg bennünket a nap káros sugaraitól. Deszkázás alatt viseljünk védőmellényt, amely különösen fontos akkor, ha nem vagyunk biztosak úszástudásunkban, vagy olyan nyílt vízre merészkedünk, ahol bármikor bajba kerülhetünk.

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?