Mire való a kádparaván?

2022.02.16| (x)
Címkék:

A fürdőszoba berendezése nem egyszerű feladat: van, hogy a család egyik tagja tusolót szeretne, míg a másik a kádban fürdést választaná

A fürdőszoba berendezése nem egyszerű feladat: van, hogy a család egyik tagja tusolót szeretne, míg a másik a kádban fürdést választaná. Bonyolultabb a helyzet, ha nincs elég hely arra, hogy mindenki igénye kielégüljön. Ezt a problémát is megoldja egy kádparaván.

 

Mi is az a kádparaván?

 

A fürdőszoba elsősorban tisztálkodásra való, de sokan a relaxálás helyszínéül is ezt választják. Akinek van a helyiségben fürdőkádja, szeret benne elnyújtózni, és főleg a téli estéken elmerülni a forró habokban. A fürdőkád erre is alkalmas, de ha kell, zuhanyzóvá is alakítható. Csupán egy zuhanyszettet kell felszerelni a kád melletti falra, és máris kész a tusoló! Helyszűke esetében ez nagyszerű megoldás lehet!

 

Igen ám, de míg a kádban fürdés közben nem, a zuhany használata során kifröccsenhet a víz, és elázhat a fürdőszoba. Ezt megakadályozandó szerelnek fel manapság kádparavánt a kád mellé. Ez az üveglap esztétikus, és higiénikus megoldást jelent több szempontból is.

 

A kádparaván fajtái

 

A kádparavánnak két fajtája van: egyrészes és kétrészes. Az előbbi esetben csupán egy fixen álló falat kapunk, melyet felszerelni gyerekjáték. A profil a legtöbb esetben állítható és többféle színben is kérhető: az ezüst és a fekete a legdivatosabb.

 

A kétrészes kádparavánok egyik része nyitható, ajtóként is funkcionál. Vannak olyan kivitelek is, melyek az egész kádat körbeölelik, így valójában egy kádkabint hoznak létre. A nagyon szégyenlősek ezt a megoldást is választhatják.

 

Fontos kitérnünk a kádparaván üvegére is. Ezek teljesen biztonságosak, edzett üvegről lévén szó törhetetlenek, nagyobb erő hatására sem repednek meg. Választhatunk víztiszta vagy matt üveget is, attól függően, mit szeretnénk láttatni magunkból zuhanyozás, fürdés közben.

 

Érdemes több termék között is szétnéznünk, hogy a számunkra megfelelőt tudjuk felhelyezni a kádunkra. A Homelux webáruházban sokféle kádparaván kapható, szín és méret alapján is bőséges választékot találunk. A honlapon a részletes termékleírások megkönnyítik a döntést. További előny, hogy megrendeléskor beszerelés is kérhető.

 

A fürdőszoba tisztán tartása

 

Még egy érvünk van a kádparavánok használata mellett! Korábban a zuhanyzókat és a kádakat is függönnyel választották el a fürdőszoba többi részétől. Mára azonban már sokan belátták, hogy sem esztétikai, sem higiéniai szempontból nem jó zuhanyfüggöny mögé bújnunk tusoláskor, ráadásul nem is igazán ment meg minket ez a kiegészítő a padlómosástól. 

 

A zuhanyfüggöny nehezen szellőzik, vizes marad használat után, ami a kórokozók, baktériumok melegágya. Penészedés is előfordulhat. 

 

Sokkal jobb megoldás a nanotechnológiával készült, vízlepergetős üveg használata a kádak előtt. Takarítani is könnyebb a helyiséget is, és magát a védőfalat is. A vízkő ellen is hatékonyabban védekezhetünk így. A divatos, modern fürdőszobákban mindenképp helye van a kádparavánoknak: biztosan elnyerik a tetszését a család minden tagjának.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?