Mit tegyek, ha nem tudom csatlakoztatni a telefont az autóhoz?

2023.05.16
Címkék:

Egy kellemes dallam vagy egy régről ismert sláger valódi élménnyé teszi a kormány mögött töltött időt.

De mit tegyünk abban az esetben, ha a telefont nem tudjuk csatlakoztatni az autóhoz? A különböző kihangosító eszközökkel nagyon könnyen áthidalható a probléma. Mutatjuk, hogy a vásárlás előtt mit érdemes tudni ezekről a praktikus eszközökről!

Mit tudnak a kihangosítók?

A legtöbb autós kihangosító vezeték nélküli, Bluetooth kapcsolattal párosítható a telefonnal, így nagyon könnyen és gyorsan beüzemelhető. Mivel pár pillanat alatt bekapcsolható, szinte azonnal szólhat is a kedvenc zeneszámunk az autóban!

Nagy előnye még, hogy telefonálásra is használható, így a vezetés közben nem kell headsetet használni, vagy kézben fogni a mobilt. A legtöbb kihangosító képes a hívások fogadására és befejezésére is, vagy akár a némításra is. Sőt a hangerő is egyszerűen szabályozható általa, így biztosan megfelelően hallhatjuk a telefon másik oldalán lévő ismerősünket is.

Milyen szempontokra érdemes figyelni a kihangosító vásárlásakor?

A piacon sokféle kihangosító érhető el, ezért érdemes pár szempontot átgondolni a vásárlás előtt. Nézzük mik ezek!

1. Kompatibilitás

A legfontosabb, hogy az eszköz kompatibilis legyen a telefonunkkal. Habár nagyon ritkán fordul elő, hogy két Bluetooth-képes készülék nem csatlakoztatható egymáshoz, a vásárlás előtt azért érdemes erről meggyőződni, mert igen kellemetlen pillanatokat okozhat, ha ez később derül ki.

2. A kihangosító helye az autóban

Érdemes átgondolni, hogy hova szeretnénk tenni a kihangosítót az autóban. Fontos, hogy biztonságos helyet találjunk neki, ahonnan nem tud elmozdulni és egy nagyobb fékezéskor sem esik le. Például bizonyos kihangosítók a napellenzőre, mások pedig a szellőzőrácsra rögzíthetők.

3. Hangminőség és zajszűrés

Senki sem szereti, ha zenehallgatás közben recseg-ropog a hang, ezért érdemes a hangminőségre is odafigyelni. Emellett a megfelelő zajszűrés is fontos: így telefonáláskor a motor, a forgalom zaja vagy egyéb zörejek mellett is tisztán és érthetően hallhatjuk a másik felet.

4. Üzemidő

Ezt nem kell nagyon ragozni, hiszen minél hosszabb az üzemidő, annál praktikusabb az eszköz. Rendkívül zavaró tud lenni, ha a kihangosító egy töltéssel csak pár órát bír ki.

+1 Hatótávolság

Habár az autóban nem annyira lényeges, de érdemes a hatótávolságot is figyelni a vásárlás során, ugyanis így a kihangosító akár a lakásban vagy a kertben is könnyen használható. Például egy utazás vagy kerti parti során kifejezetten jól jöhet!

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?