Mit tudnak a MagSafe termékek?

2022.08.24
Címkék:


Az iPhonokba épített MagSafe technológiát 2020 őszén dobta piacra az Apple az új iPhone 12-es szériához, és természetesen ezzel vannak felszerelve az iPhone 13-asok is.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Rengeteg praktikus előnye van ennek a kis technológiai újításnak, ami a vezeték nélküli biztonságos töltésen kívül számos kiegészítő használatát is lehetővé teszi. Ráadásul egy egyszerű trükknek köszönhetően a korábbi készülékek tulajdonosainak sem kell lemondani róla!

 

Mágneses biztonság minden iPhone-ra

A MagSafe technológia egyrészt a mágneses töltőkkel való biztonságos, pontos és stabil kapcsolódást segíti, illetve lehetővé teszi, hogy egyéb kiegészítőket is – tokot, kártyatartót, állványokat stb. – mágnesesen csatlakoztathassunk a telefonunk hátlapjára. A MagSafe lényege ugyanis a mágnes (erre utal nevének első része): a készülékek hátlapjába egy mágnesgyűrűt építettek a vezeték nélküli töltőtekercs alá, és mivel ugyanígy kör alakban elrendezett mágnest tartalmaznak a hozzá csatlakoztatható töltők és kiegészítők, ezekkel nagyon pontosan és stabilan tudnak összekapcsolódni.

Akinek a korábbi szériákból volt már olyan készüléke, ami támogatta a vezeték nélküli töltést (például iPhone 8), az tapasztalatból pontosan tudja, hogy miért is van ennek kiemelt jelentősége. Ma már azonban nekik sem kell lemondaniuk a MagSafe technológiáról, mivel utólag, külön is vásárolható Magsafe univerzális mágneses gyűrű, ami a tokra illesztve a telefont kompatibilissá teszi a MagSafe töltőkkel és kiegészítőkkel. Amire figyelni kell: a gyűrű csak a sima műanyaghoz (PC vagy TPU) tapad, a bőrszerű érdesebb felületekhez nem javasolt. A felhelyezése rendkívül egyszerű, és használatával ugyanazokkal az előnyökkel gazdagodik a korábbi szériákba tartozó iPhone-unk, mint az újabb gyártmányú készülékek.

MagSafe töltők

A töltők esetében több nyereséggel is jár a mágneses csatlakoztatás:

  • egyrészt növeli telefonunk biztonságát, hogy valóban stabilan tudjuk csatlakoztatni, nehogy könnyen lerántsuk vagy leessen töltés közben;
  • másrészt – és ez a technológia elsődleges szerepe – a pontos, erős illeszkedés révén a töltés hatékonyságát garantálja, hiszen ha nem illeszkedik jól a töltő (ami a régebbi készülékek esetében előfordult), a töltés vagy meg sem indul, vagy a hatékonysága nem megfelelő, és ezért nagyon lassú.

MagSafe vezeték nélküli töltőkorongok

A vezeték nélküli töltőkorong a készülékek egyszerű és gyors töltését szolgálja akár 15W teljesítménnyel. A mágnes biztosítja, hogy egyetlen kattintással rögzíteni lehessen az iPhone készülékre, ezután a töltés azonnal megkezdődik. Használható MagSafe kompatibilis tokokkal vagy közvetlenül csatlakoztatható az iPhone 12 és 13 modellekhez, azonban a töltőkorong (mágneses funkció nélkül) kompatibilis minden vezeték nélküli töltéssel, ami Qi kompatibilis.

Némelyik modell puha bőrbetéttel készül, ami lágy érintkezési pontot biztosít a készülékeknek, így véd a karcolásoktól és az elcsúszásoktól. Egyes töltőkhöz külön bőrborítás is kapható, ami nem csak a karcmentes biztonságot szolgálja, de minőségi bőr kivitelével, különböző színekben a telefonunk dizájnjához is illeszthetjük. Emellett kapható a rendkívül népszerű dizájnnal készülő, minőségi Karl Lagerfeld gyorstöltő is.

MagSafe powerbank

A powerbank egy kis méretű hordozható energiatároló eszköz (külső akkumulátor), ami abban segít, hogy ne merüljön le használat közben a készülékünk, illetve feltölthessük azt. A MagSafe rögzítés itt is lehetővé teszi a kompatibilis okostelefonok töltését anélkül, hogy kábelt kellene hozzájuk csatlakoztatni. A tökéletesen illeszkedő mágneseknek köszönhetően erősen tapad a készülékhez, ami felgyorsítja az energia-utánpótlást. Ebből is kapható stílusos Karl Lagerfeld MagSafe powerbank, amelyet főleg az iPhone 12 készülékcsaládhoz javaslunk. 

MagSafe tokok

Az iPhone 12 és 13-as szériához már kaphatók MagSafe kompatibilis tokok, melyekbe bele van építve a mágnesgyűrű, így könnyedén és biztonságosan csatlakoztatható hozzá akár a töltő, akár a kártyatartó vagy a tartóállvány. Sokféle kivitel létezik belőle, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének és telefonhasználati szokásainak legmegfelelőbb változatot: kemény hátlap tok, prémium minőségű bőr hátlap tok amerikai luxus Horween bőrből, szilikon hátlap tok, kinyitható bőrtok, ütésálló hátlap tok, stb.

MagSafe kártyatartók

A MagSafe kompatibilis tartóban mindig kéznél tarthatjuk a legnagyobb biztonság mellett a bank- és egyéb fontos kártyáinkat. A tok akár három kártya tárolására is alkalmas, amelyeket az ultra erős beépített mágnesek rögzítenek az iPhone hátlapján vagy a mágneses tokon. (Ügyelni kell arra, hogy a hitelkártya csíkja ne a mobiltelefon felé nézzen, hogy ne demagnetizálódjon.) A legtöbb termék kiváló minőségű öko bőrből készül, rendkívül tartós és kellemes tapintású. Minimális vastagságának köszönhetően szinte észrevétlen, nem zavaró. 

Tartó állványok

A biztonságos, erős kapcsolódást garantáló MagSafe technológiával különböző telefontartó állványok is készülnek: így például igényes megjelenésű asztali fém függőleges állomás, különböző autós tartó és töltő állványok, melyek a műszerfalra, a szellőzőrácsra vagy a szélvédőre helyezhetők, hogy mindig stabilan és biztonságosan kéznél és töltés alatt lehessen a készülékünk utazás közben is.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?