Nagyüzemi fertőtlenítés - Mivel és hogyan?

2022.04.13
Címkék:

Egy gyárban nem végezhetik feladataikat az emberek esztelenül, ahogyan a tulajdonos sem veheti félvállról a higiénia kérdését.

Ezzel ugyanis nemcsak az alkalmazottak, de a termékek egészségét is veszélyezteti, ami később hatással lehet akár több ezer, sőt több tízezer ember életére. 

 

A higiénia ilyen helyeken a légtér és a felületek fertőtlenítésével kezdődik. Azonban kicsit nehezebb dolgunk van egy üzemben, amelynek már a tevékenysége is hatalmas méreteket ölt. A következő cikkben egy olyan módszerről lesz szó, amelynek előnyei ezen a terepen könnyen hasznosíthatóak.

 

 

Hallott már a germicidlámpákról?

 

Amennyiben azon emberek közé tartozik, akik még nem hallottak a germicidlámpák hatásairól, akkor engedje meg, hogy bevezessem Önt a témába. 

 

A germicidlámpák gyakorlatilag speciális UV-C lámpák. Ezek a látszólag kis eszközök nagy intenzitással dolgoznak, egészen pontosan 253,7 nm-es sugárzást bocsátanak ki magukból. Ez a sugárzás pedig már elegendő ahhoz, hogy elpusztítsa a légtérben szálló mikrobákat, a gombát, a penészt és az ártalmas vírusokat is. 

 

Sokan még csak nem is sejtik, hogy egy teljesen környezetbarát módszerről van szó, amelyet nem lehet túladagolni, nincs mellékterméke és vegyszert sem tartalmaz.

 

De hogyan segít nekünk egy gigantikus gyárban? Járjunk utána!

 

Higiénia a gyártásban

 

A gyártás során két dologra kell nagyon figyelnünk. Egyrészt, a dolgozókat kell megvédenünk a levegőben szálló kórokozókkal szemben. Ez a Covid-19 járvány megjelenése óta még nagyobb hangsúlyt kapott. Másrészt, a gyártott produktum csíramentességét kell biztosítani. Jó példa erre a csomagolóanyag fertőtlenítése vagy konkrétan a termék higiéniájának megőrzése. 

 

Például a Hollandimpex termékei a tojásüzem fertőtlenítésében is segédkeznek. A szállítószalag fölé építhető professzionális UV-C alagút ellátja a tojás kezelését, s pontosan azt az UV-C dózist kapja az adott felület, amelyre szüksége van. Ezáltal kiiktathatóak a legvezsélyesebb vírusok a gyártás alatt.

 

Hogyan történik a légkezelés a gyárakban?

 

Minden gyárban lennie kell központi légkezelő, befúvó rendszernek, amelyek cserélik a levegőt. Viszont annak érdekében, hogy meggátoljuk a baktériumok visszakerülését a helyiségbe, ajánlott a befújt levegőt is csírátlanítani. Napjainkban az UV4AIR termékcsalád hatékonysága megkérdőjelezhetetlen ezen a területen. Ez a légcsatornán keresztül haladó levegő folyamatos kezelését biztosítja. Ennek köszönhetően tisztább, egészségesebb levegőt kapunk gyárban. 

 

Amennyiben a levegő kezelését központi légcsatorna nélkül, egy adott helyiségen belül szeretnénk megoldani, akkor kifejezetten az UV4AIR Active berendezés a nekünk való darab. 

 

Azt meg kell jegyezni, hogy minden gyár más-más jellegzetességekkel írható le, ezért érdemes az egyedi igényekhez mérten kialakítani ezeket a rendszereket.

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?