Négy forgatókönyv arról, hogy hogyan szerepelhet Magyarország az Euro 2024-en

2024.07.09
Címkék:

Minden nemzet válogatottja hatalmas reményekkel vág neki egy-egy kontinensviadalnak és ebben nincs is semmi meglépő.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Egy-egy tornára mindenki győzni megy, senki sem úgy vág neki a megmérettetésnek, hogy eleve kudarcra számít. Pontosan ez a verseny lényege: meg kell próbálni a csúcsra törni.

 

Unsplash

Sztárok már vannak a magyar válogatottban

A leggyengébbnek mondott csapatokban is benne van a hit, hogy talán most sikerülni fog, hogy a küzdelem eredményes lesz, talán a szerencse pártfogásába veszi a játékosokat és sikerül valami kiemelkedőt felmutatni. Nincs ezzel másként a magyar labdarúgó válogatott sem, amelynek ezúttal jó oka van a bizakodásra, hiszen jó képességű csapatról van szó, amelyben olyan kiválóságok is játszanak, mint a Liverpoolban pazarul teljesítő Szoboszlai Dominik, vagy az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter, az ugyancsak a lipcsei klubban remekelő Willi Orbán, illetve a Freiburg egyik meghatározó támadója, Sallai Roland.

 

Ugyancsak a német bajnokságban teljesít Schäfer András az Union Berlin színeiben, s természetesen nem feledkezhetünk meg Kerkez Milosról sem, aki a Bournemouthban bizonyít, Bolla Bendegúzról, aki a Wolverhampton játékosa. Azonban már betaláltak az első gólok, így érdemes jobban szemügyre venni, hogy a labdarúgó európa bajnokság eredmények szempontjából mit tartogat a magyaroknak.

Számos tényező befolyásolja az eredményességet

A csapat Marco Rossi vezetésével az Európa-bajnokság selejtezőjén veretlenül jutott tovább öt győztes és három döntetlenre végződő meccsel, a jó sorozatnak csak egy felkészülési meccsen elszenvedett kudarc vetett véget a kontinensviadal előtt. A statisztikák alapján ez volt az első vesztett csata, amióta Szoboszlai a csapatkapitány.

 

Az adatokból az olvasható ki, hogy a magyar labdarúgó válogatottnak van helye a németországi tornán, azonban a labdarúgó Európa-bajnokság eredmények szempontjából nem biztos, hogy ideálisan alakul a csapat számára.

 

A legrosszabb természetesen az lenne, ha már a csoportkörön sem sikerülne túljutni, de ez olyan forgatókönyv, amihez tényleg az kellene, hogy minden összeesküdjön a magyarok ellen. A Svájc elleni vereség ugyan nem sok jót vetít előre, de még számos tényező fordíthat a helyzeten, hiszen nemcsak a magyar válogatott előtt van még két lehetőség, de az A-csoport tagjai egymás közötti megmérettetésének eredményei is hatással lehetnek a magyarokra.

 


Unsplash

Mer nagyot álmodni

Ennél lényegesen jobb forgatókönyv lenne, ha a kezdeti nehézségek ellenére a válogatott sikerrel venné a csoportkör jelentette nehézségeket és ha nem is csoportelsőként, de továbbjutna a nyolcaddöntőbe. Itt persze, mivel nem lehet tudni, hogy kik lennének az ellenfelek, lényegesen bizonytalanabb lenne jósolni is, de ha a csillagok együttállása kedvező lenne, akkor a magyarok némi szerencsével akár a negyeddöntőig is eljuthatnak.

 

Hiszen ahogyan azt a csapatkapitány mondta még a kontinensviadal előtt, amikor felelevenítette a görög válogatott 2004-es menetelését az Európa-bajnoki címig. Szoboszlai azt azért nem mondta ki, hogy a magyar válogatott megnyerné a tornát, de úgy látta, ha mindenki minden tőle telhetőt megtesz, akkor ez egy emlékezetes torna lehet a válogatott és a szurkolók számára egyaránt.

 

Az elmúlt évtizedekben látott magyar válogatottak szerepléseit látva természetesen a magyar drukkerek már annak is örülnének, ha a válogatottnak sikerülne eljutni a labdarúgó Eb egyenes kieséses szakaszába, még akkor is, ha a játékosok nyilatkozataiból kiolvasható, hogy a csapattagok nemcsak reménykednek egy ilyen kimenetelben, de szinte biztosak benne.

 

Ehhez azonban nem elég a hit, a pályán is meg kell mutatni, hogy mire képes a csapat, ehhez pedig kell az a fajta felszabadultság, ami az utóbbi hónapokban jellemezte a válogatottat, amikor képes volt összehozni egy 14 veretlenségből álló sorozatot. Az embernek tudnia kell tanulni a kudarcokból, helyt kell állnia, be kell látnia, hogy a gólszerzéshez agresszív, támadójáték kell, ami nélkül a zárt védekezéssel játszó csapatokkal szemben kevés esélyük van a magyaroknak.

 

De bárhogyan alakul is a válogatott története a német labdarúgó Eb-n, bármelyik forgatókönyv valósul is meg, Marco Rossi munkastílusát ismerve biztosan elmondható, hogy ez a torna is csak egy lépcsőfok a felfelé vezető úton. Az építkezés fokozatos, a játékosok fejlődése folyamatos és a válogatott egyre inkább egységes csapatként szerepel. S ha nem is a németországin, de egy következő nagy nemzetközi tornán ennek a szívós, kitartó munkának előbb-utóbb beérik a gyümölcse.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

    Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

    2024.06.03
    | Phone Arena
    Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
    Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

    Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

    2024.07.12
    | 9to5 Mac
    Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.