Négy ok, amiért érdemes kipróbálni a számfestést

2023.06.12
Címkék:

Bár a legtöbben a számfestést eléggé sematikusnak tartják, de ez a kreatív hobbi igenis számos előnnyel jár, amelyeket a mai cikkünkben részletesebben is átbeszélünk majd.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Csökkenti a szorongás és a stressz szintet

 

A számfestő készlet használatának egyik legnagyobb előnye az, hogy pozitívan befolyásolja a testi és a lelki jólétet. Nagymértékben segít ugyanis csökkenteni a stresszt, és lehetővé teszi számunkra, hogy szabadon kifejezzük magunkat anélkül, hogy félreértenének, vagy mások gondolataiba és mentalitásához ütköznénk.

 

Mondhatni úgy is, hogy a folyamat közben a meditációhoz hasonló élményben lesz részünk. Az apró részletekre való összpontosítás ugyanis segít elterelni a figyelmünket a negatív dolgokról, és ugyan csak egy kis időre, de a jelen pillanatra tudunk összpontosítani.

 

Ezért is használják egyébként általában a pszichológusok is a számfestést a konfliktusok, kifejezési nehézségek és az egyéb pszichológiai nehézségek megoldására. A Kreactivity Webáruház számfestő újdonságai között mindig találhatunk a kedvünkhöz illőt.

 

Növeli a koncentrációt, és megmozgatja az agyat

 

Mivel a számfestés egy precizitást igénylő feladat, így nagymértékben képes javítani a koncentrációs képességet. Hiszen hiába vannak beszámozva az egyes részek és a festékes tégelyek, ha egy pillanatra kihagy a figyelmünk, akkor az máris negatívan befolyásolhatja a végeredményt.

A túlzott mennyiségű festék használata vagy az ecsetek felügyelet nélkül hagyása pedig még bonyolultabbá teheti a festési folyamatot. A festési folyamat során tehát fejben nagyon ott kell lennünk.

 

Fejleszti a képzeletet

 

Gyermekként képzeletben mindannyian voltunk már hős lovagok, akik kimentették a várból a hercegkisasszonyt a sárkány karmai közül, kalózok, akik a társaikkal a tengeren hánykolódva fosztogatták az arra tévedő hajókat, vagy éppen varázslók, akik próbálták megállítani a világot leigázó gonoszt.

 

Ez egy nagyon különleges adottság, amelynek ha időben el van kezdve a fejlesztése, akkor az nagymértékben elősegítheti azt, hogy sokkal tehetségesebbek és produktívabbak legyünk felnőtt korban, illetve színesebb világszemlélettel rendelkezzünk.

 

Erre a célra pedig tökéletesen alkalmasak a számfestő készletek. A színekkel, a mintákkal és a festék sima textúrájával való játék, illetve a végeredmény helyett a folyamatra való összpontosítás ugyanis sokkal szabadabbá tesz minket, és segít abban, hogy akkor is élvezzük a tevékenységet, ha nem rendelkezünk különösebb festői tehetséggel.

 

Végül pedig a legfontosabb, hogy önbizalmat ad

 

Hihetetlen önbizalmat képes adni az, amikor az elkészült művet csodáljuk. Ezáltal ugyanis bebizonyítjuk magunknak, hogy igenis bármire képesek lehetünk, ha odatesszük magunkat. Az pedig már csak hab a tortán, amikor a vendégeknek is elbüszkélkedhetünk a kész festménnyel.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?