Néhány Galaxy AI funkció fizetős lehet 2025-ben

2024.09.30| SamMobile

A Samsung már az év eleje óta nagy hangsúlyt fektet a Galaxy AI-re, ami az eszközök egyik fő vonzereje lett. Emellett potenciális új bevételi forrásként is tekintenek rá.

Az év során a Samsung többször utalt arra, hogy a Galaxy AI jövője részben fizetős lehet, és most ismét ezt jelezte. A vállalat ezen a héten, szeptember 26-án jelentette be a Galaxy Tab S10 sorozatot és a Galaxy S24 FE-t. Ezek izgalmas eszközök, de a Samsung ezt az alkalmat arra is felhasználta, hogy újra szóba hozza a fizetős Galaxy AI funkciók jövőjét.

A Galaxy Tab S10 sorozathoz és a Galaxy S24 FE-hez kapcsolódó sajtóközlemények lábjegyzeteiben szerepel, hogy "bizonyos AI funkciók díjkötelesek lehetnek 2025 végén." Ez hasonló üzenet, mint amit a vállalat januárban, a Galaxy S24 megjelenése után, és júliusban, a Galaxy Z6 párizsi bejelentése előtt osztott meg.

A Galaxy AI jövője bizonytalan

A Samsung soha nem részletezte, hogy mely Galaxy AI funkciók válhatnak fizetőssé jövőre. Az év elején a Samsung Health vezetője, Hon Pak, azt mondta, hogy a vállalat fontolgatja egy előfizetéses szolgáltatás bevezetését a Health alkalmazáshoz, de ez még nem valósult meg.

A Samsung Health vezetője azt is kijelentette, hogy a cégnek értéket kell nyújtania a pénzéért, ami megnyugtató volt. „Ha tényleg fizetnem kell valamiért, akkor jobban átfogó, teljes körű megoldást kell kapnom” – nyilatkozta Pak egy februári interjúban.

Akárhogy is nézzük, a Samsung úgy tűnik, hogy 2025 végére és azon túl fizetős falat állít fel legalább néhány AI funkció elé. Kérdés marad, hogy mely Galaxy AI eszközök lesznek fizetősek, és melyek maradnak ingyenesek.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Google késztetheti a Samsungot a díjfizetési rendszer bevezetésére az AI funkciókhoz

Fontos megjegyezni, hogy a Samsung a sajtóközleményeiben gyakran csak "AI"-t említ, nem pedig "Galaxy AI"-t, amikor ezeknek a funkcióknak az árazásáról beszél. Mivel sok Galaxy AI eszköz a Google technológiáira épül, elképzelhető, hogy a Google is monetizálni kívánja ezeket az AI eszközöket, és ebben az esetben a Samsung is követheti a példáját.

A Samsung már most is rendelkezik előfizetéses szolgáltatásokkal, például a Secure Wi-Fi, ami 0,99 dollárba kerül 24 órára, vagy 1,99 dollár havonta. Ezért nem idegen a vállalat számára az előfizetési modell gondolata. Függetlenül attól, hogy a Samsung, a Google vagy mindkettő hozza meg a döntést, 2025 végére néhány jelenlegi ingyenes AI funkció, vagy a jövőben fejlesztett újdonságok már fizetősek lehetnek.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.