Proton Pass: a legújabb, atombiztos jelszókezelő

2023.04.24| Android Police

Elérhető egy jelszókezelő egy olyan cégtől, amely a biztonságáról híres, a Proton Mail mögött álló csapattól.

A ProtonMail az egyik legmegbízhatóbb titkosított e-mail szolgáltató. A titkosítást és a biztonságot előtérbe helyezve a Proton nem spórol a kapcsolódó szolgáltatásokkal, mint például a VPN, Drive és Calendar segédprogramokkal. Most a vállalat ugyanezt a fókuszt alkalmazta egy új, Proton Pass névre keresztelt jelszókezelő ajánlatában is. 

A Proton Pass egy végponttól végpontig titkosított széf a bejelentkezési adatok számára, amely támogatja az eszközön található 32-bájtos titkosítási kulcsokat és a kétfaktoros hitelesítést (2FA). Így jelszavai soha nem lehetnek sebezhetőek egy LastPass-típusú betörés során, kivéve, ha a hackerek egyszerre férnek hozzá a Proton adatbázisához és az eszközéhez. Még a Proton sem képes az adatokat visszafejteni az Ön készüléken lévő kulcsa nélkül. A széfben egyéb jegyzetek, webcímek és e-mail címek is tárolhatók.

A vállalat még a széfben tárolt weboldalak URL-címeit is titkosítja. Ezek a látszólag triviális információk felhasználhatók a gyanútlan felhasználók profilozására, ha egy esetleges behatolás esetén őrizetlenül maradnak. Az ilyen adatok eljuthatnak a hirdetőkhöz, és a hackerek busás haszonra tehetnek szert. Az architektúra azonban elég robusztus ahhoz, hogy lehetővé tegye a széfek megosztott tulajdonjogát, akárcsak a megosztott Proton Drive tárhelyek és naptárak esetében.

Az új jelszókezelő a SimpleLogin nevű cég agyszüleménye, amely eredetileg azért jött létre, hogy egyszerű e-mail aliasokat kínáljon, így nem kell felfednie eredeti e-mail címét, vagy kényelmetlenül több proxyt létrehoznia. A Proton csapata ezzel a céggel dolgozott együtt a Proton Pass létrehozásán, és az email alias funkciót kiterjesztették a jelszókezelőre is.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A Proton Pass jelenleg béta böngésző-bővítményként, Android és iOS alkalmazásként érhető el. Bár maga a szolgáltatás ingyenes, az elérhetőség jelenleg a fizető Proton-ügyfelekre korlátozódik, például az élethosszig tartó csomaggal rendelkezőkre. A Visionary plan ügyfelei (már nem elérhető csomag) hamarosan hozzáférést kapnak.

A későbbiekben a Proton Pass is freemium lesz, akárcsak a vállalat más szolgáltatásai. Számítson tehát arra, hogy a speciálisabb funkciókat fizetős fal mögé zárják, ha ezt az új jelszókezelőt szeretné használni. 

Remélhetőleg a hitelesítő adatok Proton Passban való tárolása tovább erősíti a kapcsolódó Proton-szolgáltatásokat, például a Mailt és a Drive-ot. A rossz szereplők mindig megtalálják a módját, de a mások hibáiból tanuló biztonsági cégek által készített új jelszókezelők a jó irányba tett lépést jelentik.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.