Samsung ft NatGeo: S21 Ultrával a tenger alatt

2021.07.02| GSM Arena

A Samsung és a NatGeo közös munkájában Galaxy S21 Ultrával rögzít 8K víz alatti videót a tigriscápákról.

Tavaly a Samsung közzétett egy 8K videót az északi sarkkörről, amelyet egy Galaxy S20+ modellel készítettek. A telefon akkor azonban a fagyos vizek felett maradt. Ebben az évben a társaság az National Geographic Traveler India céggel együttműködve az ellenkezőjét tette - 8K-s felvételeket készített a Maldív-szigetek meleg vize alatt.

A Samsung Galaxy S21 Ultra a NatGeo Explorer Malaika Vaz kezében volt, aki Fuvahmulah-szigetre, azaz Cápaszigetre utazott. A telefont 8K felvételek és fotók készítésére használták, amelyeket az alábbi videóban használtak.

Néhány tudnivaló, mielőtt megkísérelnél te is egy ilyen merülést. Először is, Vaz szakember, sok tapasztalattal rendelkezik a vadak filmezésében. Másodszor, a telefon IP68 vízállósági besorolása csak édesvízre vonatkozik (majd csak 1,5 m mélységig). Amint a videón látszik, ahhoz, hogy mélyen belemerüljön a sós vízbe, szükség lesz egy tokra.

Egyébként a legtöbb telefon lehetővé teszi, hogy fényképeket rögzítsünk videofelvétel közben, de a 8K-s felvételek megkönnyítik a dolgokat, mivel ezt utólag is meg lehet tenni – egyetlen 8K-s képkocka 32MP-s felbontású, így a nagy felbontású fotó azonnal adott.

Vaz ezt a lehetőséget használja a videóban, csak néhány állóképet lő. A NatGeo Traveler néhány fotót is közzétett (bár sajnos nem teljes felbontásban):

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

„A víz alatti forgatás közben a Maldív-szigeteken tigriscápák, Hawksbill teknősök, halak és korallok vettek körül és könnyedén tudtam rögzíteni e fajok szuper nagy felbontású videofelvételeit. A Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 8K Video Snap lehetővé tette számomra, hogy a cápák filmezésére összpontosíthassak és tudjam, hogy soha nem fogok elszalasztani egy lehetőséget sem egy remek képkészletre!

National Geographic Explorerként és filmkészítőként azt mondanám, hogy a Galaxy S21 Ultra 5G-vel történő filmezéssel kapcsolatos tapasztalataim elképesztően különlegesek voltak.”- mondta Malaika Vaz.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?