Stressz teszten járt az iPhone 12 Pro

2020.11.02| 9to5Mac

JerryRigEverything laborjában járt az Apple iPhone 12 Pro karc-, hajlítás- és tűzpróbán. Többek között.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro egyaránt megkapta az új Ceramic Shield, avagy kerámia pajzs védelemnek nevezett réteget a kijelzőn, hogy javítsa a karcok és törések elleni esélyt. Most Zack, a JerryRigEverythingtől vette górcső alá az iPhone 12 Pro-t, hogy kiderüljön, mit is bír a felkapott újdonság.

Ahogy arról már korábban szó volt, az Apple kiemeli, hogy a Ceramic Shield tartóssága főként esés és nem karc ellen véd. A korábbi tartóssági tesztek gyorsan megmutatták, az Apple miért inkább az esés elleni hatékonyságra összpontosított.

JerryRigEverything tesztelése az iPhone 12 Pro karcolások elleni tartósságára összpontosít. A Mohs-féle keménységi skála segítségével kideríti, hogy az iPhone 12 karcolódása a 6. szinttől kezdődik, a mélyebb karcolások pedig a 7. szinten okoznak marandandó sérülést.

Emellett Zack megállapította, hogy az iPhone 12 Pro rozsdamentes acél váza „meglepően nehezen karcolható”, annak ellenére, hogy egyértelműen ujjlenyomat-mágnes. Egy rozsdamentes acél borotvapenge nehezen tudott kárt tenni az iPhone 12 Pro éleiben, bár a festék karcolódott.

Az iPhone 12 Pro üveg hátlapja nagyrészt hasonlít az iPhone 11 Pro-hoz. Előbbi kamera érzékelőinek zafír borításai hajlamosak kisebb karcolásokra 6. és 7. szinten.

JerryRigEverything az iPhone 12 Pro-t tűzpróbának is alávetette, egy öngyújtót tartva a 6,1 hüvelykes OLED kijelző alatt. Az öngyújtó hője alatt harminc másodperc elteltével sem sérült a megjelenítő! Ez eltér a többi telefontól, ahol a kijelző gyakran teljesen kifehéredik, mivel a hő károsítja a képpontokat. Ez a kerámia pajzs előnye lehet.

Végül az iPhone 12 Pro új, lapos szélű kialakítása könnyen ellenáll a hajlítási tesztnek, Zack „nem hajlékony tankként” emlegeti.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?