Többpontos zárakkal a kiemelten magas biztonságért

2022.03.17
Címkék:

Azt mindenki pontosan tudja, hogy zárakból is sokféle létezik, ahogy az sem ismeretlen tény, hogy minden zárszerkezet más

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Azt mindenki pontosan tudja, hogy zárakból is sokféle létezik, ahogy az sem ismeretlen tény, hogy minden zárszerkezet más minőséget és ezáltal biztonságot képvisel. Azok számára, akiknek kiemelten fontos a védelem, a többpontos zár lesz az egyik legjobb választás.

 

Miről ismerhetjük fel a többpontos zárakat?

 

Ezek a zárak végigfutnak az ajtó élében, és általában az jellemzi őket, hogy a kilincset fel kell nyomni ahhoz, hogy be lehessen rendesen zárni. Ez a speciális szerkezetüknek köszönhető. Ez a zártípus kifejezetten magas biztonsági szintet képvisel a zárszerkezetek piacán. 

 

Mivel ezek a zárak több nyelvvel záródnak, ezért az ajtó betörését is képesek megakadályozni, így nem meglepő módon nagyobb védelmet biztosítanak, mint a kevesebb nyelvvel rendelkező modellek. 

 

Milyen méreteket vegyünk figyelembe a választásnál?

Az egyik, amelyet mindenképpen figyelembe kell venni, az az előlap külső szélétől a kilincstengely közepéig tartó távolság. Az az “A” méret, a jelöléseken pedig az első szám. A “B” méret ezzel szemben a kilincstengely közepétől a zárbetét közepéig elnyúló táv, amin a kör középpontját kell érteni. Értelemszerűen ez a második szám. 

 

Amennyiben pontosan mértünk, az új zárszerkezet tökéletesen illeni fog a régi helyére, ha pedig azt szeretnénk, akkor akár a kilincseket is megtarthatjuk.

 

Abban az esetben, ha egy korábbi többpontos zárunkat szeretnénk cserélni, akkor az előlapról leolvashatjuk a márkáját, míg a méreteket ugyanúgy kell megállapítani, mint akkor, ha egy más típusú zár cseréjét szeretnénk vele megoldani.

 

Balos vagy jobbos?

 

Olyan is akad, amelyre nem kell odafigyelnünk, például ezeknél a záraknál nem számít az, hogy jobbos vagy balos kivitelű nyílászáróhoz szeretnénk használni őket, ugyanis úgy van kialakítva, hogy mindkét típusú ajtóhoz megfelel.

 

Számít a márka?

 

Sajnos akadnak olyan márkák, amelyeknél a tartós kivitelezés szempontjai nem igazán érvényesülnek. Jobb, ha ezeket inkább elkerüljük, és a zar-zarbetet.hu megbízható többpontos zárjait és minőségi márkáit választjuk. 

 

Ilyen márkák például a mindenkinek ismerősen csengő Elzett, valamint a Maco, a KFV, a Roto és a GU Secury.

 

Kinek javasolt a többpontos zár?

 

Igazából mindenkinek, aki szeretne egy olyan megbízható zárszerkezetet, amely mögött értékeit, emlékeit, otthonát, sőt, szeretteit is biztonságban tudhatja. Egy ilyen megbízható minőségnek, mint amit a többpontos zárak képviselnek, egyrészt abban van az ereje, hogy képes többféle betörési módszert megakadályozni, másrészt magasabb szintű védelem biztosítására alkalmas. 

 

Ugyanakkor az sem elhanyagolható szempont, hogy zárunkat látva a betörők minden bizonnyal egy könnyebben nyitható ajtó után fognak nézni anélkül, hogy egyáltalán elkezdenék feltörni a miénket.

 

Válaszd te is a nagyobb biztonságot, és ne bízd a véletlenre az otthonodat!

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?