Új korszak a fotókeresésben: A Google Photos így csinál forradalmat

2024.09.05| 9to5mac

A Google a májusi I/O 2024-en bemutatott előzetes után most korai hozzáférést biztosít az Ask Photos alkalmazáshoz az Egyesült Államok kiválasztott felhasználói számára Android és iOS platformokon.

A Google a májusi I/O 2024 eseményen már bemutatott egy előzetest az új Ask Photos funkcióról, amely most korai hozzáféréssel vált elérhetővé a kiválasztott amerikai felhasználók számára Androidon és iOS-en. Az Ask Photos a Google Fotókba integrálódik, és egy társalgási keresési élményt kínál, amely a Gemini modellek segítségével értelmezi a felhasználó fotógalériáját. A szolgáltatás felismeri a képeken szereplő személyeket, helyszíneket, hobbikat, és ezek alapján segít megtalálni konkrét emlékeket, valamint információkat nyújt a felhasználó életéről.

Például, ha egy korábbi kempingezés helyszínére kíván visszatérni, csak meg kell kérdezni: „Hol kempingeztünk legutóbb a Yosemite-ban?”. Vagy ha egy régi kedvenc éttermi látogatást elevenítene fel, a kérdés így hangozhat: „Mit ettünk a Stanley-i szállodában?”. Az Ask Photos képes megérteni az ilyen természetes nyelvi lekérdezéseket, és kikeresni a kapcsolódó fotókat, legyen szó kempingfelszerelésről vagy az étteremben lefotózott ételről.

Az alkalmazás felülete lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen váltsanak a klasszikus keresés és a csevegésszerű keresési mód között. Az Ask Photos a „Gondolkodás”, „Keresés” és „Felülvizsgálat” lépéseken megy végig, mielőtt a keresett fotókat megjeleníti. Ha az Ask Photos nem találja azonnal a kívánt képet, további nyomokat vagy részleteket lehet megadni, hogy pontosítsa a keresést.

Az adatvédelem terén a Google hangsúlyozza, hogy a Google Fotókban tárolt képeket soha nem használják fel hirdetésekre, és a lekérdezéseket emberek csak az adott fióktól leválasztva vizsgálhatják felül. A fotók és videók soha nem kerülnek manuális felülvizsgálatra, kivéve, ha a felhasználó kifejezetten visszajelzést ad, vagy ha ritka esetekben visszaélést észlelnek. Az adatbiztonság tehát kiemelt fontosságú marad az új funkció bevezetésével is.

Az érdeklődők a Google Labs-en keresztül feliratkozhatnak a várólistára, hogy hozzáférjenek az Ask Photos funkcióhoz, amely a fotókeresést teljesen új szintre emeli.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.