Újrahasználható pohárral a fenntarthatóságért

2023.11.27
Címkék:

Jó hír Földünknek, hogy egyre több és több ember éli mindennapjait a környezettudatosság jegyében.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Bizony jól is tesszük, mert nagyon szoros kapcsolatot ápolunk a környezetünkkel, kiemelten fontos témakör ez. Élőhelyünk állapota nagy befolyással bír az emberiség létére, egészségére. 

 

Hihetetlen, de sajnálatos módon igaz, hogy a halálesetek mintegy 24%-ában vesz részt valamilyen elkerülhető környezeti tényező. Elég csak a tiszta levegő vagy az iható minőségű víz fontosságára gondolni.

 

A fenntarthatóság fogalmáról röviden

 

Manapság egyre többször hallani egy szintén ide kapcsolódó kifejezést: a címben is szereplő fenntarthatóságot. Talán egy kicsit túl sokat is használjuk. Ez miért baj? Ha valamit sokszor hallunk, ahhoz hozzászokunk, így egy idő után nem figyelünk rá kellően. A Cup Revolution újrahasználható  poharaival azonban igen sokat tehetünk a jövőnkért.

 

De hogyan is lehetne a jelentését megfogalmazni? Az emberiség szükségleteinek kiszolgálása oly módon, hogy környezetünk „egészségét” és a természeti kincsek értékét eközben megóvjuk a jövő számára. Szép gondolat, de sajnos jelenleg nem állunk túl jól ebben a kihívásban.

A Cup Revolution rendszer szerepe a fenntarthatóságban

 

Itt kapcsolódik be a bolygónk védelme érdekében vívott harcba a Cup Revolution újrahasználható poharainak világa:

 

  • Tartósságot biztosító összetevőkből készülnek ezek a termékek. A modern technológiának köszönhetően 500-nál is több alkalommal újra felhasználhatók ezek az eszközök. De ezzel még nem végeztünk az előnyökkel. Amikor a poharak élettartama lejár, visszakerülnek a gyártás helyére és újrahasznosításra kerülnek.

 

  • A gyártásra teljes mértékben Magyarországon kerül sor. A hazai jelző jól cseng napjainkban, de ennek mögöttes tartalma is van. A helyi logisztikának köszönhetően igen rövid ideig vannak úton, hiszen pár óra, és meg is érkeznek a célállomásra. Talán megemlíteni sem kell a környezetre gyakorolt pozitív hatását.

 

  • A termékek a kialakításuknál fogva ellenállóak maradnak. Felhasználás után természetesen újra és újra el lehet őket mosni.

 

  • A rendszer a vizet sem pazarolja. Vegyünk egy átlagos nagyipari mosogatógépet. 2,3 liter vízből 20 db pohár tisztítását tudja elvégezni. Ha átlagot számítunk, akkor minden pohárhoz 1,15 dl vízre van szükség. Ezzel szemben a Cup Revolution berendezése 300 liter víz felhasználásával 10.000 db pohárral birkózik meg. Ez poharanként mindössze 0,3 dl vizet jelent. Érezhető a különbség, ugye?

 

  • A rendszer a csomagolásra is gondol. A különböző, végén eldobásra ítélt fóliák helyett egy speciális láda kerül alkalmazásra. A ládák kialakításuknál fogva egymásba rakhatók. Sőt, zárt állapotban még egy porszemnek sem engedélyezik a belépést.

 

Cselekvéssel a végső célért

 

Hogyan tudunk megfelelően cselekedni? Ha a szükséges mennyiségű információ birtokában vagyunk. A Cup Revolution rendszerrel pedig igazán sokat teszünk környezetünk fenntarthatóságért. 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?