Változások a mobilpiacon

2010.11.03
Címkék:

Minden mobilgyártó kiadta a harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, lássuk hogyan is áll a mobilpiac napjainkban.  

Minden mobilgyártó kiadta a harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, lássuk hogyan is áll a mobilpiac napjainkban. Az IDC elemzõ cég szerint a teljes mobilpiac 14.6 százalékkal nõtt, a 340.5 milliós eladott darabszámmal. Egyértelmû, hogy az okostelefonok egyre inkább teret nyernek, év végéig mintegy ötven százalékos növekedést várnak az elõzõ évhez képest az elemzõk. Egyetlen komoly változás történt, méghozzá az Apple feljött az összesített negyedik helyre az Antennagate botrány ellenére is, így a Sony Ericsson a hatodik helyre szorult a „futottak még” kategóriába, hiába könyvelhetett el a japán-svéd gyártó komoly eredményeket az Xperia családnak köszönhetõen.

A Nokia az alsókategóriás mobiljainak és régi hírnevének köszönhetõen még az elsõ helyen áll, de egyre kisebb a piaci részesedése, ez negyedévrõl negyedévre láthatóan csökken, míg a Samsung jön fel, változatlanul birtokolva a második helyet. A szintén dél-koreai LG is egyre inkább feltör, pedig az eladásai csökkentek ebben a negyedévben és a bevételek sem úgy alakultak, ahogy várták, ennek megfelelõen változások várhatók a felsõvezetésben, konkrétan a vezérigazgatót lecserélik.

A nagy képért kattints!

Ami a helyi érdekességeket illeti, Nyugat-Európában fej-fej mellett halad az iPhone 4 a Samsung és a HTC által preferált Android rendszer mellett, míg az Egyesült Államokban az iPhone-t leginkább a BlackBerry 9800 Torch, a HTC EVO 4G és a Samsung Galaxy S, valamint a Motorola Droid család szorongatja. Ázsiában egyre inkább a helyi gyártók veszik át a hatalmat, például a felénk ismeretlen Micromax, i-Mobile és a Nexian, Japán pedig hazaszeretetérõl ismert, így õk is inkább a hazai termékeket részesítik elõnyben még mindig. Ami Dél-Amerikát illeti, ott az olcsó telefonok kelendõek változatlanul, így az Alcatel, a ZTE és a Huawei modelljei.



 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?