Az iPhone 17 új kamerafunkciót kaphat, amelyet a Samsung 2018-ban próbált ki

2024.07.25| Android Authority

Itt egy másik izgalmas újítás, amely az Apple iPhone 16 szériából kimarad idén.

Egy jelentés szerint az iPhone 17 egyik modellje változtatható rekesznyílású rendszert kaphat. A Samsung korábban már kísérletezett a változtatható rekesznyílással a Galaxy S9 szériában. Egy ilyen rendszer lehetővé tenné a felhasználók számára a mélységélesség szabályozását, jobb bokeh és élesebb fókusz elérését különböző helyzetekben.

Míg az iPhone 16 széria inkább fokozatos frissítésnek tűnik, az Apple 2025-ös iPhone kínálatáról szóló szivárogtatások egyre érdekesebbek. A The Information legújabb jelentése szerint az Apple tervezi, hogy változtatható rekesznyílású rendszert épít be az iPhone modelljeibe jövőre, visszahozva egy olyan funkciót, amelyet a Samsung először a Galaxy S9 szériában próbált ki 2018-ban.

A változtatható rekesznyílás technológia legalábbis a nyugati világban, azóta hiányzik az okostelefonokból, mióta a Samsung korai kísérletei után nem alkalmazták. Akkoriban a kis méretű okostelefon kamerás érzékelők kevésbé tették hatásossá ezt a funkciót. Azonban 2023-ban a kínai zászlóshajó telefonoknál újra előtérbe került ez a technológia, úgy tűnik, az ipar készen áll újra elfogadni.

A jelentés szerint legalább az egyik iPhone 17 modell mechanikusan vezérelt, változtatható rekesznyílású rendszert kap majd. Ez a fejlesztés közvetlen válasz lehet a modern okostelefon kamerák nagy érzékelői és széles rekesznyílásai által okozott kihívásokra, amelyek gyakran küzdenek a mélységélességgel és a fókuszálással, különösen közeli vagy csoportos felvételek esetén.

Az iPhone 17 új kamerafunkciót kaphat, amelyet a Samsung 2018-ban próbált ki

A Xiaomi és a Huawei már megoldották ezeket a problémákat változtatható rekesznyílású rendszerek integrálásával zászlóshajó modelljeikben. Különösen a Xiaomi 14 Ultra rendelkezik egy nagy, egy hüvelykes érzékelővel és állítható rekesznyílással, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy széles rekesznyílást váltsanak a világos, bokeh-val teli felvételekhez, és szűk rekesznyílást a nagyobb mélységélesség és élesebb fókusz érdekében, illetve ezek közti állapotot.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Jelenleg az iPhone-ok több lencsét és gépi tanulás alapú szoftvert kombinálnak, hogy a portré módban szimulálják a bokeh állítását. Egy mechanikusan állítható rekesznyílással az iPhone kamerák természetesebb bokeh hatást érhetnének el a portré módon kívül is, és kiküszöbölhetnék egy esetleg nagyobb érzékelő méretének mellékhatásait.

Még nem világos, hogy az Apple megoldása egy egyszerű váltás lesz-e két vagy több előre beállított rekesznyílás között, mint a Samsung Galaxy S9-nél, vagy egy fejlettebb, fokozatmentes rekesznyílás-állítást kínál majd, hasonlóan a Xiaomi legújabb zászlóshajójához.

Bár még messze vagyunk attól, hogy bármit is biztosan tudjunk, a változtatható rekesznyílás lehetősége több telefon kamerájában kétségtelenül izgalmas. Ha az Apple megvalósítja ezt, az új érdeklődést kelthet e technológia iránt, potenciálisan dominóhatást indítva el, amely más gyártókat, beleértve a Samsungot is, arra késztethet, hogy újraértékeljék álláspontjukat a változtatható rekesznyílással kapcsolatban.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei