Régebbi vagy új modell – melyik futócipőt válasszuk?

2024.07.19
Címkék:

Vannak, akik csak az új, a boltok polcaira épphogy csak kikerülő futócipőket vásárolják meg.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ők gyakorlatilag lesik az alkalmat, figyelik, mikor jön ki friss modell, és már le is csapnak rá. Persze valószínű, hogy a legújabb technológiák és innovációk igazán profi lábbeliket eredményeznek.

 

Ugyanakkor meglehetősen borsos is az áruk. Egy korábbi típus is lehet szinte ugyanolyan jó, nem beszélve arról, hogy költségkímélő is inkább ebbe beruházni.

 

Sok dilemmára megadja a választ egy részletes futócipő kereső, ami például a Cipőteszt oldalán is megtalálható. Itt 12 feltétel mentén lehet szűrni a típustól a talpvastagságon át a távig, illetve a tempóig. Mi most azonban arra a kérdésre keressük a választ, hogy jó lehet-e egy korábban megjelent cipő, vagy csak egy új lehet az igazi.

Régebbi vagy új modell – melyik futócipőt válasszuk?

Befolyásoló tényezők: ár és változás

 

Az új modellel szemben a régi mellett szólhat az, ha jelentősen csökken az ára, ahogy a friss verzió piacra kerül. Van olyan is, hogy hiába jön ki a legújabb típus, nincs túl sok különbség az előző képest, és még szinte ugyanannyiba is kerülnek. De akár még az is előfordulhat, hogy egy régebbihez tér vissza a gyártó. 

 

Vagyis az árat érdemes nézni a változtatások függvényében. Persze ez egyáltalán nem könnyű. Első ránézésre szinte lehetetlen megállapítani, hogy mennyiben más egy frissen megjelent cipő. De szerencsére van segítség, ami megkönnyíti a döntést.

 

Termékvonalak: a döntéstámogató online funkció

 

Az említett oldalon például az értékeléseknél az is megjelenik, ha van-e az adott futócipőnek korábbi típusa. Itt részletesen elemzik is azt, ami módosult, sőt, az ár is megjelenik. Ez a néhány információ már elegendő lehet ahhoz, hogy egy régebbi vagy az újabb modell mellett döntsünk. 

 

Szintén az értékelések alatt találunk egy “termékvonal” adatot is, ami segít megtekinteni a korábbi verziókat, és össze is hasonlítja azokat. 

 

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

 

Nézzük például az Adidas Adizero Adios modelljét! Itt először is kapunk egy rövid leírást arra vonatkozóan, hogy milyen típusú cipőről van szó. Ilyen többek között a középtalp, külsőtalp, felsőrész, a stabilitás, a rugalmasság és a funkcionalitás elemzése. Aztán fel van tüntetve egy link, amin elérhetőek a korábbi verziók. Így össze lehet venni a régi és az új tulajdonságait, pozitívumait, és ha nincs semmi jelentős újdonság, akkor maradhat az előző modell.



Ha épp most cserélnéd a futócipődet, akkor számodra fontos lehet a fenti kérdések tisztázása. Bízunk benne, hogy cikkünk adott hozzá némi támpontot, és most már jobban tudod, merre keresgélj.

 

Amennyiben nem csereérett még a lábbelid, akkor nem érdemes újat venni, csak azért mert kijött a legfrissebb modell. Inkább várd meg a következő szériát, és lehet, hogy féláron hozzájutsz ahhoz, ami most iszonyatosan tetszik.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei