Újdonság a lakberendezés terén: a parafa falburkolat

2024.07.15
Címkék:

Manapság nagyon sok trendi lakberendezési módot olvashatunk a neten, a bátrabbak ki is próbálhatják a nekik tetsző tippeket.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A falburkolatok például egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek – és itt is számos lehetőség közül lehet választani.

 

A Kerma Design parafa falburkolatai között találunk táblás és tekercses kivitelt is, így semmi sem állhatja utját egy nyári lakásfelújításnak. Nézzük, hogy mit lehet létrehozni ebből az anyagból, és miért olyan praktikus!

Újdonság a lakberendezés terén: a parafa falburkolat

Miért jó a parafa fali burkolat?

 

A falpanelek területén találkozunk textil, műbőr és polisztirol anyagokkal is – azonban a parafa is bekerült a sorba, nem is véletlenül. Ez az anyag ugyanis amellett, hogy könnyen kezelhető és esztétikus, nagyon jó hangszigetelő tulajdonságokkal is bír.

 

Egy parafával burkolt falfelület kiváló lehet például egy moziszobában, de a hálószobában és gyerekszobában is jól mutat. Egyébként is szoktuk használni a parafát táblaként az előszobában vagy dolgozószobában is – most viszont akár a fal teljes felületét beboríthatjuk ezzel az anyaggal.

 

Meg kell említeni, hogy a parafa remek hőszigetelő, nyáron és télen egyaránt jó szolgálatot tehet a lakás ideális hőmérsékletének kialakításában.

 

További előnye e falburkolatnak, hogy természetes alapanyagú, ökotudatos termék, amely tartós is. Kedvünk szerint használhatjuk fel, akár tekercsben vásároljuk meg, akár táblás kivitelben.

 

Hogyan kell dekorálni a parafával?

 

A parafa felhasználási módja rendkívül egyszerű, nem igényel szakértelmet. Mielőtt azonban nekivágnál a szoba átalakításának, nézz utána a neten, ki mire használja, és meríts ötleteket. A Kerma Design oldalán is találsz képgalériát: laptopon, tableten vagy telefonon is meg tudod nézni a fotókat.

 

A táblás parafát dekorációs elemként, falpanelként, bútorok vagy kisebb falfelületek díszítésére is használhatod, akár a kisebb sérülések is eltüntethetők vele. A kínálatból 4 és 10 mm vastagságú darabot is választhatsz, felhelyezéséhez pedig ragasztót ajánl a forgalmazó: ez a kiegészítő szintén beszerezhető az említett webáruházban.

 

Arra kell csupán figyelni, hogy a parafalapoknak 48 órán keresztül száraz, jól szellőző helyiségben kell állniuk a felrakás előtt. A szobahőmérséklet a művelet idején 18-28 °C legyen, a relatív páratartalom pedig 35-65%.

 

Amennyiben pedig a tekercses változatot választod, akkor azt szögekkel is felhelyezheted a falra, de a ragasztót itt is használhatod.

 

Különleges parafa burkolatok

 

A Kerma Design oldalán prémiumminőségű parafa burkolatok is elérhetőek: a lengyel Corkbee márka termékei. Ezek többféle színben kaphatók, a mintázatuk jól variálható. Nagyon egyedi falfelületek hozhatók létre általuk.

 

Az exkluzív 3D parafa falburkoló paneleket nemcsak otthoni felhasználásra ajánljuk: irodákban, várótermekben, vendéglátóhelyeken, szállodák belső tereiben és egyéb épületek helyiségeiben is helyet kaphatnak.

 

Érdemes a többi falpanelt is megtekinteni az említett webáruház oldalán, hiszen a parafa ezek kombinálásával is remek dekorációt alkothat.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei