5 tévhit a vezeték nélküli telefontöltőkről, amiknek ne dőlj be

2023.07.11
Címkék:

Napjainkban egyre népszerűbbek a kábeles összeköttetést nem igénylő, úgynevezett “wireless” technológiák, legyen szó akár zenelejátszásról vagy az akkumulátorok töltéséről.

Ez nem is csoda, hiszen innovatív és kényelmes megoldásokról beszélünk, amik megkönnyítik a mindennapokat.

 

A vezeték nélküli telefontöltés is egyre elterjedtebb, noha még mindig jó pár tévhit kering vele kapcsolatban. Cikkünkben pedig most szépen leromboljuk őket! 

 

 

  • A vezeték nélküli töltés káros az akkumulátorra

 

 

Ez a tévhit minden bizonnyal azok miatt kapott szárnyra, akik az online kínai piactereken vettek “filléres” töltőket, amikkel utána valóban sikerült tönkretenni a mobiljukat. Ha viszont egy jó minőségű töltőt vásárolsz a Tok-Shop.hu-ról, akkor ez a veszély nem fenyeget. A hazai üzletekben, webáruházakban ugyanis csak olyan termékekkel találkozhatsz, melyek megfelelnek a szigorú uniós szabályoknak, ezáltal teljesen biztonságosak.

 

Egy ilyen kiegészítő nem okoz túlmelegedést és nem rövidíti le az akkumulátor élettartamát sem jobban, mintha kábelen keresztül töltenéd.

5 tévhit a vezeték nélküli telefontöltőkről, amiknek ne dőlj be

 

  • A mobilok többségét nem lehet vezeték nélkül tölteni

 

 

Ez az állítás néhány évvel ezelőtt még igaznak bizonyult, de 2023-ban már elenyésző azoknak a mobiloknak a száma, amik ne támogatnák ezt a funkciót, hiszen a legtöbb alsó-, középkategóriás modell is képes rá.

 

A probléma maximum azokat érintheti, akiknek 4-5 évesnél idősebb telefonjuk van, mert akkortájt még gyerekcipőben járt a wireless töltés. Ha bizonytalan vagy abban, hogy a tiéd képes-e rá, akkor ellenőrizd a készülék tulajdonságait a gyártója honlapján.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

  • A vezeték nélküli töltés lassabb, mint a kábeles

 

 

Nos, itt azért egy kicsit árnyaltabb a kép. Tény, hogy a wireless töltésnek megvannak a sebességbeli korlátai, mint ahogy az is, hogy itt is évről évre előrelépés történik. Ám a kábeles töltők egy lépéssel előrébb járnak, hiszen (ha a készülék támogatja) elérhető akár 60W teljesítmény feletti gyorstöltés is.

 

Ám közel sem biztos, hogy ez sokáig így marad, elképzelhető, hogy pár éven belül a két technológia már ugyanolyan teljesítményre lesz képes.

 

 

  • A wireless töltéshez le kell venni a tokot a telefonról

 

 

Ma az emberek nagy része védőtokban hordja a sérülékeny és értékes mobilját. Ebből fakadóan vajon jogosak-e a fenntartások a vezeték nélküli töltéssel szemben? A válasz pedig az, hogy attól függ.

 

A tokok többsége egyáltalán nem akadályozza az akkumulátor “megetetését”, sőt az Apple által kifejlesztett MagSafe tokok még elő is segítik azt. Viszont valóban akadnak olyanok is, amik túl vastagok vagy az anyaguk annyira leszigeteli az elektromágneses hullámokat, hogy megakadályozzák a töltést. Ez általában a vaskos ütésálló tokok esetében fordulhat elő.

 

 

  • Nagyon kényelmetlen

 

 

Ez főképp ízlés kérdése. Tény, hogy a wireless töltőn lévő telefont nem lehet kézben tartva használni, mert akkor megszakad a töltés, viszont sokkal egyszerűbb, mint folyton bogozgatni a kábelt és bedugdosni a csatlakozóba. Ez tehát nem egyértelmű hátrány, kinek mi a komfortosabb.

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei