A fűszer, ami nélkül nincs konyha hazánkban: a fűszerpaprika

2022.09.12
Címkék:

Magyaországon, ha egy recept nem édességhez íródott, akkor igen nagy a valószínűsége, hogy kell bele valamennyi őrölt paprika is

Nem csoda tehát, ha minden háztartásban tartanak belőle otthon legalább egy kis mennyiséget, de sokaknál több verzióban is fellelhető ez a remek fűszer. Vannak ételek, amikben alapvető a használata, és vannak, amikbe csak egy kicsit kell belőle tenni a színe miatt. A következő bejegyzésben ezekből az ízig-vérig magyar ételekből gyűjtöttünk össze néhányat.

 

Hortobágyi palacsinta

 

Ez egy igen megosztó étel. Van, aki szereti, és van, aki nem érti, mit keres a fűszeres paprikás hús a palacsinta tésztájában. Persze nem szeretheti mindenki ugyanazt az ételt, de az biztos, hogy a hortobágyi húsos palacsinta abszolút megállja a helyét egy magyaros ebéd főfogásaként is.

 

Önnek minden fűszerből elegendő sorakozik a polcain? A következő beszerzésnél válogasson a Házi Arany paprikái és egyéb fűszerei közül, hogy biztosan ne hiányozhasson semmi a családi ebédből, legyen bármi is a terv a világ ízei közül!

A fűszer, ami nélkül nincs konyha hazánkban: a fűszerpaprika

Halászlé

 

A legrégebbi feljegyzések szerint a magyarok már a 15. században is előszeretettel fogyasztották a halászlevet. De az a formája, amiben ma fogyasztjuk, csak jóval később alakult ki ennél. Ennek az egyik igen egyszerű oka, hogy a paprika mint fűszer csak a török idők után, a 18. század környékén terjedt el. Ekkor került bele a halászlevek receptjébe is ez a nemes növény. 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

Mostanra még mindig nagy a harc, hogy tulajdonképpen melyik is az “igazi” halászlé, hiszen a bajai (dunai) és a szegedi (tiszai) verzió is hatalmas népszerűségnek örvend. A fő különbség a kettő között abban van, hogy a halat egészben vagy passzírozott formában teszik a levesbe. Apró eltérések még persze akadnak, mint például, hogy a szegedi verzióba tesznek tésztát is, és kenyér nélkül fogyasztják, míg a bajai verzióba nem kerül tésztaféle, de minden esetben kenyérrel szervírozzák.

 

Gulyásleves

 

Ez az az étel, ami szinte megkerülhetetlen hazánkban, a turisták is nagyjából ezzel azonosítják az országunkat. Mindenki tudja - vagy legalábbis tudni véli -, hogy milyen is az igazi magyar gulyásleves, és a világ szinte minden táján találkozhatunk magyar éttermekkel, amik kínálják ezt a finomságot az Egyesült Államoktól Németországon át egészen Ausztráliáig. És persze ez az étel is elképzelhetetlen a legendás fűszerpaprika nélkül.

 

Pörkölt

 

A másik magyar gasztronómiai különlegesség nem más, mint a pörkölt. Szinte bármiből elkészítjük, legyen az állat vagy akár gomba. A fő kiindulási pont a zsiradékon pirított hagyma, amit aztán gazdagon megszórunk pirospaprikával. Ezek után pedig már csak a lassan készülő húsoknak kell főszerepet adni, és készen is van a finomság, amit tálalhatunk nokedlivel, tésztával vagy akár tarhonyával is.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei