Nem is olyan régen még problémás volt megoldani azt, hogy kényelmesen és gyorsan eljussunk A pontból B-be, ha például utazni támadt kedvünk.
Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!
A technológia töretlen fejlődésének, illetve az ennek nyomán születő innovációk hatására azonban ma már ez gond nélkül megoldható akkor is, ha nagyobb távolságokat akarunk bejárni.
Bármikor dönthetünk úgy, hogy felkeresünk egy külföldi országot, hogy ott töltsünk pár napot, az utazás nem fog gondot jelenteni. Ez abban az esetben is így van, ha Ausztria legdélebbi tartományát, Karintiát szemeljük ki. Bár elsődlegesen a gyönyörű természeti tájairól és a különleges útvonalairól híres ez a vidék, de nemcsak ezekért, hanem a finom ételekért is érdemes elutaznunk ide.
A Bad Kleinkirchheimban található Hotel OTP Birkenhof**** kulináris fogások egész sorával várja az odalátogatókat. Ha tehát itt foglalunk magunknak szállást, akkor garantáltan különleges gasztronómiai élményekben lesz részünk. Például megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, amiket ízletes koktélok társaságában fogyaszthatunk el.
Mai írásunkban bemutatunk három ételt, amit érdemes megkóstolnunk, ha az utunk errefelé vezet.
Az egyik legismertebb helyi étel, a Kasnudeln
Ha megkérdeznénk a helyieket, hogy melyik a legismertebb karintiai specialitás, akkor valószínűleg sokan említenék a Kasnudelnt, ami tulajdonképpen nem más, mint egy ízletes töltött tészta.
Egy olyan, meglehetősen laktató fogásról van szó, aminek több évszázados hagyománya van, szinte minden családnak megvan a maga receptje, ami alapján készíti. A klasszikus változata a Kärntner Kasnudeln, amit túróval, illetve különböző fűszernövényekkel töltenek meg, végül pedig vajjal meglocsolva tálalják fel.
Egy kiadós egytálétel, a Ritschert
A Ritschert szintén egy nagy múltú, meglehetősen ízletes és kiadós fogás, ami az alpesi régiókban a legismertebb és legkedveltebb paraszti ételek közé sorolható. Az étel alapját a hüvelyes zöldségek, az árpagyöngy, illetve a füstölt hús adja.
Leggyakrabban babot használnak a recepthez, de lencse is előfordulhat benne. Ami a húst illeti, általában sertésből készítik, ami jellegzetes füstös ízt ad az ételnek, de gyakran adnak hozzá szalonnát is.
Ropogós libasült röszti burgonyával
A ropogós libasült is egy kedvelt specialitás az osztrák régióban, különösen az őszi időszakban, a Márton-naphoz közeledve. Az eredeti recept szerint a libasült kívül ropogós, belül pedig szaftos. A rösztit reszelt burgonyából készítik, amit alaposan megsütnek, végül párolt káposztával tálalják.
Ezek tehát azok az ételek, amiket mindenképp érdemes megkóstolnunk, ha Karintiában járunk. Az itt tartózkodásunk alatt pedig számos programon vehetünk részt, például bejárhatjuk az egyik, csodálatos panorámát nyújtó túraútvonalat, wellnessezhetünk vagy sportolhatunk is.
Bármi is legyen az utazásunk célja, a Hotel OTP Birkenhof**** kényelmes, jól felszerelt szobákkal, minőségi kiszolgálással és családbarát szolgáltatásokkal vár minket.