A láthatatlan bútor

2024.10.09
Címkék:

Legyen szó építkezésről, felújításról vagy csak otthonunk stílusának átalakításáról, ezek a berendezési tárgyak tényleg csak a folyamat legvégén jönnek képbe.

Addig egyrészt felesleges is gondolkodni rajta, másrészt bármelyik előbb említett tevékenységbe is fogunk, nagyobb gondunk is akad.

 

A kevesebb néha több

 

De ha egyszer a munkálatok végéhez közeledünk, előtérbe kerülnek a legtöbbek számára kedvesebb fejtörők is. Hogyan rendezzük be az egyes szobákat, hogy azok egyszerre legyenek otthonosak és egyediek? Ki ne szeretné, hogy vendégei ámulatba essenek és kíváncsiskodó kérdéseket tegyenek fel, hogy kiderítsék, mi a titkunk?

 

Ízlések és pofonok, mondhatnánk, de léteznek olyan kiegészítők, amelyek először gyakorlatilag láthatatlanok. A trükk itt indul be csak igazán, ugyanis, ha nem is vesszük észre először, ezzel egyidőben az összhatásnak nagyon jót tudnak tenni. Ezeknek a követelményeknek a fali polcok tökéletesen megfelelnek. Nézzük meg, miben rejlik különleges tulajdonságuk!

 A láthatatlan bútor

Sokrétű felhasználhatóság

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ha nagyon egyszerűen és röviden szeretnénk megfogalmazni: egy fali polc mindenhova kell. A helyzet az, hogy ezzel nem is lövünk mellé. Nem nagyon lehet olyan helyiséget megnevezni a lakásban vagy házban, ahol nem állná meg a helyét.

 

  • Előszobában: ez az első helyiség, ahova belépünk (vagy a vendégek), azaz ez ingatlanunk megkerülhetetlen része. Egy akasztós fali polc mindjárt kettős szerepet képes betölteni. Van hova felhelyezni kabátjainkat, és felette egy viszonylag eldugott, de egyúttal hasznos pakoló felülethez jutunk. Nem mellesleg még jól is néz ki. Kész főnyeremény.
  • Nappaliban: ez az a helyiség, ahol a legtöbbet tartózkodunk, így tényleg fontos, hogy öröm legyen az ottlét. Egy sarokpolc például csodákra képes. Egy kis cserepes növény rá és még a természetet is közelebb hozzuk vele. De ne aggódjunk, a mobiltelefonunknak is lesz helye, amíg olvasunk.
  • Konyhában: a hétvégéken előforduló forgalmas sütés-főzés közben elkelhet némi plusz felület. Ha például díszes fűszertartóink vannak, nyugodtan kirakhatjuk oda őket. Ugyan egy konyhában nem a falat fogjuk nézni, de egy virág bárhol jól mutat, így ez is kiváló ötlet.
  • Hálószobában: mivel itt hajtjuk fejünket álomra, ebben az esetben valami megnyugtató és lélekemelő tárggyal dobhatjuk fel fali polcunkat. A bambuszból készült vagy egyéb fából faragott termékek mind megfelelnek ezeknek a kívánalmaknak.
  • Kamrában: ezekben a helyiségekben egyértelmű a szándék: minél több tárolóhelyet szeretnénk létrehozni a tartós élelmiszereknek. Szerencsére ebben a műfajban is remek választékkal nézünk farkasszemet, így nem lesz igazi kihívás megtalálni a legjobb darabot. Ezek egy lakás vagy ház legeldugottabb részei, így itt a külcsínt valamelyest elnyomja a praktikusság. Ez így van jól, ide rokonaink, vendégeink sem nagyon kukkantanak be. A rend és a könnyű hozzáférhetőség viszont pont a profiljukba vág, így mi is hamar megtalálunk majd bármit.

 

Anyaghasználat

 

Egy bútor, ahogy egy fali polc is, számtalan féle anyagból készülhet. Ahogy a kereslet színesedett és nőtt, úgy követte mindezt a kínálat is. A két talán leggyakoribb szereplő a fém és a fa. Ez nem véletlen, a fém az időtállóság és a strapabíróság, míg a fa a külalak megtestesítője. De nem minden esetben van szükség magával ragadó kinézetre (pl. a kamrában), ekkor akár a tisztán fémből készült polc is remek választás.

 

De ha a két anyagot vegyítjük, a szemnek is tetszetős darabok születhetnek meg. Ezek otthonunk kiemelt részein is ragyogni fognak. Tényleg csak a fantáziánk szab határ

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei