A makettezés nulladik lépése, az alkatrészek leválasztása

2022.04.12
Címkék:

Elhatároztad, hogy belefogsz a makettezésbe, minden szükséges eszköz a rendelkezésedre áll, és észreveszed,

hogy az alkatrészek egy öntőkerethez vannak rögzítve. Az alábbiakban ezt a lépést taglaljuk, és hasznos tippeket adunk, hogy ne sérüljenek az egyes elemek. 

A modellezés eszközei 

A makettek megalkotása egyfajta művészet, hiszen elmerülni egy kreatív folyamatban, melyben maradandót hozunk létre, csodálatos érzés. Nem mindegy azonban, hogy milyen módon történik mindez. Néhány tippel ugyanis sokkal egyszerűbben kivitelezhetők ezek a lépések. 

Elsőként érdemes ellenőrizned, hogy minden létfontosságú eszköz a birtokodban van. Ezek a következők: munkafelület, vagyis egy asztal, ahol kényelmesen dolgozhatsz, oldalcsípő, szike vagy hobbi kés, csiszoló, és egy csipesz sem árt. Amit még itt megjegyeznénk, hogy ezeket az eszközöket óvatosan, körültekintően szabad csak használni.

Idővel kellő rutin birtokában kidolgozhatsz más módszereket is az alkatrészek leválasztásához, kezdetben viszont érdemes ránk hagyatkoznod, hiszen ez egy gyors és egyszerű megoldás. Mielőtt nekilátsz, célszerű átnézni az összeszerelési tájékoztatót. 

A makettezés nulladik lépése, az alkatrészek leválasztása

 

Az alkatrészek leválasztásának módszere

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A makettezés során az egyik legfontosabb lépés az alkatrészek előkészítése, melyre minél nagyobb hangsúlyt fektetsz, annál kisebb az esélye, hogy a későbbiekben apró bosszúságok érnek. Három egyszerű lépést kell csupán követned.

Elsőként az oldalcsípővel vágd el a csonkokat. Óvatosan, minél távolabb az elemektől. Második lépésként vedd elő a hobbi késed vagy szikéd, az alkatrészeket pedig helyezd egy vágólapra, semmiképp se kézben tartsd őket. Kizárólag stabil alátámasztás mellett dolgozz! Az egyes elemek felülete felett távolítsd el a maradék javát, hogy minél kisebb csonk maradjon. Ezután pedig befejező lépésként a maradék csonkot is vágd le. A szikével magadtól elfele irányuló mozdulatokkal, óvatosan bánj. Célszerű egy csiszolóval lekezelni a felületet, így a maradék teljesen eltüntethető. 

Nem akarsz bíbelődni az előkészületekkel? Ez esetben sem kell lemondanod a gyönyörű makettekről, válassz kész modellekből, melyeket megtalálsz a Modellfutár oldalán! 

Praktikus tanácsok az előkészítéshez

Miután végigkövetted a fenti lépéseket, célszerű megbizonyosodnod arról, hogy kifogástalanul eltávolítottál mindent az alkatrészekről. Ehhez egyszerűen a penge fokát húzd végig az adott felületen, ha nem akad meg sehol, nincs szükség további csiszolásra. Kényesebb, kisebb méretű elemeknél vesd be a csipeszt, mint praktikus segédeszközt.

Összefoglalásként elmondható, hogy megfelelő munkaasztalon, elegendő szabad területen érdemes dolgozni. Mindenképpen elővigyázatosan szabad csak ezeket az éles eszközöket használni! Az előkészítés rendkívül fontos a makettezés folyamatában, ha ezt a lépést türelmesen és gondosan végzed, annál könnyebb lesz a továbbiakban. 

Makettezni örömteli és felszabadító érzés!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei