A Qualcomm perbe hívja az Apple-t

2023.07.12| 9to5 Mac
Címkék:

Qualcomm

,

Apple

,

per


A Qualcomm a cupertinói cég ügyvédei szerint azzal zaklatja az Apple vezetőit, hogy tanúként szólítja meg őket egy nem kapcsolódó perben.

Az Apple az idézések visszavonását kérte, azzal vádolva a chipgyártót, hogy egyszerűen bosszút áll a két cég közötti korábbi vitákért. Az Apple és a Qualcomm hosszan tartó és nagyon heves jogi harcot vívott a szabadalmak miatt, mielőtt az iPhone gyártó végül kénytelen volt peren kívül megegyezni.

Az Apple modem chipeket vásárolt a Qualcommtól az iPhone-jaihoz. Ezek a modemek szabadalmaztatott technológiát tartalmaztak, és a chipgyártó magukért a chipekért is, valamint külön licencdíjat számolt fel az Apple-től a szabadalmaztatott technológia használatáért. Az iPhone gyártója ezt kifogásolta, és a dolgok nagyon összezavarodtak.

A Qualcomm zsarolással vádolta az Apple-t. A két cég vezérigazgatói „ellenséges” találkozókat tartottak. A Qualcomm nem volt hajlandó chipeket eladni az Apple-nek az iPhone XS és XR számára. Mindkét cég félretette a korábbi tárgyalásokat a rendezésről, és vállalta, hogy végig harcolni fog. Megkezdődött egy több milliárd dolláros per – majd az első napon váratlanul véget ért, amikor a két cég peren kívüli megegyezésre jutott.

A Qualcomm perbe hívja az Apple-t

Fotó: Ambrose Prince

Nem adtak magyarázatot – de az egyezség szinte bizonyosan az Apple kérésére jött létre, miután gyakorlatilag nem maradt más választása, mint a Qualcommmal való kapcsolat javítása, amikor az Intel kilépett az 5G okostelefon-modemek üzletágából. Bár az ügynek hivatalosan vége volt, állítólag még mindig rossz szájízzel van egymással szemben a két cég. 

A Qualcomm most egy ehhez nem kapcsolódó pert véd, amelyben a befektetők értékpapírcsalásokkal vádolják a chipgyártót azzal, hogy mesterségesen emelte részvény árfolyamát. Az egyik lényeges kérdés itt a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) által indított trösztellenes ügy, amelyet a Qualcomm nyert meg.

Védelmének részeként a Qualcomm két nagyon magas rangú Apple vezetőt – Jeffrey Williamst, valamint Bruce Watrous főtanácsadót – szeretné, ha megszólalna az ügyben. A Reuters jelentése szerint mindketten tiltakoznak ez ellen, mondván, hogy a per nem érinti őket.

  Jeffrey Williams ügyvédei, aki 2015 óta az Apple operatív igazgatójaként szolgált, valamint Bruce Watrous, a cég vezető vállalati és kereskedelmi jogtanácsosa pénteken arra kérték az amerikai bírót, hogy semmisítse meg a Qualcomm és a befektetői kereset felpereseinek idézését.

  Az Apple azt is közölte, hogy „az FTC-vel folytatott kommunikációja nem releváns a Qualcomm és részvényesei között a Qualcomm állítólagos hamis állításaival kapcsolatos értékpapír-perben”.

  A Qualcomm „úgy tűnik, hogy megragadta az alkalmat, hogy zaklassa az Apple-t, korábbi peres ellenfelét” – mondták az Apple ügyvédei.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei