A Samsung Galaxy S20 Ultra: az akkumulátor specifikációk állandósága a Flagship szegmensben

2024.07.26| 9to5Google

A Samsung Galaxy S20 Ultra bemutatkozása óta az akkumulátor és töltési specifikációk változatlanok maradtak, és úgy tűnik, hogy ez a trend a jövő évi Galaxy S25 Ultra esetében is folytatódik.

A 2020-as év során a Samsung Galaxy S20 Ultra bemutatkozása jelentős mérföldkő volt a márka történetében, különösen az akkumulátor és töltési technológiák szempontjából. A készülék 5000 mAh kapacitású akkumulátorával és akár 45 W-os töltési sebességével tűnt ki, ami akkoriban ritkaságnak számított a csúcsmodellek között. Azóta minden újabb generáció továbbra is megőrzi ezt a specifikációt, és úgy tűnik, hogy ez a tendencia a közelgő Galaxy S25 Ultra esetében is folytatódik.

A Galaxy S20 Ultra bemutatásakor a 5000 mAh-s akkumulátor és a 45 W-os töltési teljesítmény valóban lenyűgöző volt. Az akkumulátor kapacitása nemcsak hosszabb üzemidőt biztosított, hanem a gyors töltési lehetőség is vonzóvá tette a készüléket. A következő generációk, mint a Galaxy S21 Ultra és a Galaxy S22 Ultra, ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkeztek, és bár az S22 Ultra helyet biztosított az S Pen számára, az akkumulátor és a töltési sebesség változatlan maradt.

A Samsung Galaxy S20 Ultra: az akkumulátor specifikációk állandósága a Flagship szegmensben

A trend tovább folytatódott a Galaxy S23 Ultra és a Galaxy S24 Ultra esetében is, amelyek szintén 5000 mAh-s akkumulátorral és 45 W-os töltési sebességgel érkeztek. Az évek során, míg a Qualcomm folyamatosan fejlesztette a processzorokat, ami jelentős mértékben hozzájárult az akkumulátor élettartamának növeléséhez, a Samsung nem változtatott a készülékek akkumulátor- és töltési specifikációin.

A Galaxy S25 Ultra esetében sem várható változás ezen a téren. Az Ice Universe tippadó értesülései szerint a készülék ismét az eddig megszokott 5000 mAh-s akkumulátorral és 45 W-os töltési teljesítménnyel érkezik. Ez azt jelenti, hogy a Samsung öt generáción keresztül megőrzi ezt a specifikációt.

Technikai szempontból a Samsung zászlóshajó készülékei továbbra is kiváló akkumulátoros üzemidőt kínálnak, és a töltési sebesség is megfelelőnek mondható. Azonban, ha figyelembe vesszük, hogy más gyártók, mint például a Honor, több száz milliamperórával növelik akkumulátoraik kapacitását, akkor érthető, hogy a Samsung stagnálása egyes felhasználók számára zavaró lehet.

A kérdés tehát adott: Miért nem változtat a Samsung az akkumulátor és a töltési specifikációkon? Válaszokat keresve, talán az a cél, hogy a márka stabilitást és megbízhatóságot nyújtson, miközben más területeken innovációval rukkol elő.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Három éves telefonokon cserél a Samsung kijelzőt ingyen, ha ez a hiba fennáll

Három éves telefonokon cserél a Samsung kijelzőt ingyen, ha ez a hiba fennáll

2023.07.04
| SamMobile
A zöld/rózsaszín vonalakkal érintett Samsung Galaxy S20 és Samsung Galaxy Note 20 modellek ingyenes képernyőcserét kapnak. Indiában.
Egyre több Galaxy mobil zöldül

Egyre több Galaxy mobil zöldül

2020.06.26
| SamMobile
A visszajelzések szerint egyre több felhasználó néz szembe a zöld árnyalatú megjelenítési problémákkal különböző Galaxy készülékeken.
Spontán törik az S20 Ultra kamera üvege

Spontán törik az S20 Ultra kamera üvege

2020.04.29
| Android Authority
Több Samsung Galaxy S20 Ultra felhasználó arra panaszkodik, hogy látszólag ok nélkül törik a telefon.
Íme a Galaxy Note 20 és Ultra árai

Íme a Galaxy Note 20 és Ultra árai

2020.07.28
| SamMobile
Komolyan vehető forrásból kaptunk fülest, milyen áron várhatjuk a Samsung Galaxy Note 20 szériát megjelenés után Európában.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei