A Samsung Galaxy S24 Ultra 33 százalékkal több sugárzást bocsát ki, mint az iPhone 15 Pro Max

2024.07.05| Stocklytics

A technológiai fejlesztések és az innovatív funkciók a fő eladási pontok az okostelefonok számára, azonban egy kritikus kérdés, amelyet gyakran figyelmen kívül hagy a nagyközönség, az a sugárzás kibocsátása.

A Stocklytics.com legutóbbi adatai jelentős különbséget mutattak a sugárzási szintek között két zászlóshajó modell, a Samsung Galaxy S24 Ultra és az Apple iPhone 15 Pro Max között. A webhely elemzése szerint a legújabb SAR (specifikus abszorpciós ráta) mérések azt mutatják, hogy a Samsung S24 Ultra 33%-kal több sugárzást bocsát ki, mint az iPhone 15 Pro Max.

A webhely pénzügyi elemzője, Edith Reads kommentálta:

„Az antennatervezés, az 5G megvalósítás, az alkatrészek tűréshatárai és a minőségellenőrzési intézkedések közötti eltérések az S24 Ultra és az iPhone 15 Pro Max között hozzájárulnak a megfigyelt SAR különbségekhez. A Samsung fejlesztőinek prioritásként kell kezelniük a legújabb zászlóshajó modelljük sugárzási profiljának további optimalizálását.”

A Samsung Galaxy S24 Ultra 33 százalékkal több sugárzást bocsát ki, mint az iPhone 15 Pro Max

Samsung S24 Ultra Vs. iPhone 15 Pro Max SAR

Bár a Samsung S24 Ultra és az Apple iPhone 15 Pro Max is megfelel a megállapított SAR határértékeknek, a Samsung modell közelebb áll a szabályozási küszöbhöz, mint az Apple készüléke. Mivel ez a két zászlóshajó eszköz cégeik legújabb fejlesztéseit képviseli, a sugárzási kibocsátások közötti különbségek formálhatják az általános piaci kilátásokat.

A Samsung Galaxy S24 Ultra fülhöz mért SAR értéke 1,06 W/kg, testhez mért SAR értéke pedig 1,30 W/kg, míg az iPhone 15 Pro Max jelentősen alacsonyabb sugárzási szinteket tart fenn, fülhöz és testhez mért SAR értéke 0,98 W/kg.

Az S24 Ultra megnövekedett SAR értékei potenciális kockázatokat jelentenek azoknak a felhasználóknak, akik hosszabb ideig használják az eszközt közvetlen közelről.

A Samsung Galaxy S24 Ultra 33 százalékkal több sugárzást bocsát ki, mint az iPhone 15 Pro Max

Mit jelentenek a magas sugárzási szintek a Samsung fejlesztői számára?

Ahogyan az S24 sorozat esetében látható, a dél-koreai technológiai vállalat inkább az összes szoftverfunkció javítására összpontosított, mintsem a hardvertervezés optimalizálására.

Bár ezek a funkciók figyelemre méltóak, a magas sugárzási kibocsátási szintekről szóló legújabb felfedezések arra utalnak, hogy a Samsungnak a hardvertervezés javítására kellene összpontosítania. Az olyan szempontokat, mint az antenna konfiguráció, az 5G megvalósítás, az eszköz mérete és a hőkezelő rendszerek gondosan kell optimalizálni annak érdekében, hogy a sugárzási profilok a megengedett határokon belül maradjanak.

Fizikai méreteit tekintve a Samsung Galaxy S24 Ultra nagyobb, mint az iPhone 15 Pro Max, ami nagyobb belső bonyolultságot és következésképpen magasabb SAR értékeket jelenthet. Azonban az S24 Ultra megemelkedett SAR értékei nem egyediek, mivel hasonló aggodalmak már az Apple-t is érintették. Franciaország döntése az iPhone 12 értékesítésének leállításáról 2023 végén a túlzott elektromágneses kibocsátások miatt emlékeztet arra, hogy fontos az ilyen problémák gyors kezelése.

Lényeges, hogy a Samsung és az Apple következetesen alacsony sugárzási szinteket tartsanak fenn, és előtérbe helyezzék fogyasztóik biztonságát.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei