A te házad hőszigetelt?

2022.08.10
Címkék:

Az elmúlt évtizedekben akadt szép számmal olyan ház, amely úgy épült fel, hogy a szigeteléséről nem megfelelően gondoskodtak, ennek köszönhetően számtalan probléma ütötte fel a fejét: a nyári már-már elviselhetetlen hőség, ami megült a falak között, a téli hideg, amikor sehogy sem lehet felfűteni a házat, és persze a penészfoltok, am

Ha te még mindig küzdesz ezzel, akkor legfőbb ideje, hogy átgondold, szeretnéd-e hőszigeteléssel ellátni a házad. Persze biztosan igent mondasz rá, így a kérdés inkább az, mesterséges anyagokkal hőszigetelsz, vagy inkább a BIOKAY vályogvakolatok természetes hőszigetelői mellett teszed le a voksod?

 

Miért kerüld a mesterséges hőszigeteléseket?

 

Időről-időre láthatod te magad is, hogy az utcátokban vagy a környéketeken házat szigetelnek. Ugye te magad is azt látod, hogy a fehér EPS, azaz polisztirol lapokat erősítik fel? Mert hogy valóban ez a leggyakrabban választott hőszigetelés. Ennek feltehetően egyetlen nagyon nyomós oka van: mégpedig az ár, ugyanis messze ez a legolcsóbb hőszigetelő anyag. 

 

Sajnos azonban ritkán esik szó arról, hogy mennyire káros és veszélyes anyagról van szó, hiszen egyrészt vegyi anyaggal kezelve már egyenesen veszélyes hulladéknak számít, míg ha víz éri, akkor kezdődhet a penészedés. 

 

Ezért aztán duplán érdemes megfontolni, hogy ennyi hátrány mellett az ár valóban akkora előnyt jelent-e! Egyúttal pedig érdemes fontolóra venni azt, hogy a természetes és környezetbarát szigetelőanyagok felé fordulsz!

A te házad hőszigetelt?

Melyik természetes anyagot használd hőszigetelésre?

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

Mutatjuk is, hogy milyen anyagok közül tudsz választani!

 

  • Nád: Régóta közkedvelt szigetelőanyag, ami nem is kerül sokba, ezért is alkalmazták már a múlt században is az emberek. Kiváló vízállósága nagyon értékessé teszi, így a modern nádlemezeket vályog- vagy mészvakolattal kombinálva stabil és ellenálló szigetelést kapunk.
  • Kenderszigetelés: A táblásított kender nagyszerű szigetelőanyag, különösen erős a hangszigetelő ereje, így leginkább homlokzati vagy tetőszigeteléshez ajánlott.
  • Fagyapot: Kifejezetten bőrbarát természetes szigetelőanyag, ami bármilyen felületen alkalmazható, garantáltan nem allergizál, és biztosítja az optimális páratartalmat és a kellemes hőmérsékletet.

 

Láthatod hát, több más alternatíva van, amellyel el tudod kerülni, hogy a családodat és a környezetedet is mérgezze az olcsó, mesterséges szigetelőanyag.

 

Óvd a családod egészségét!

 

Nem győzzük hangsúlyozni: azzal, hogy természetes építőanyagokat és hőszigetelést használsz, nemcsak a környezetet véded, hanem a saját magad és a családod egészségét is. Szemben a természetessel, a mesterséges szigetelőanyagok tele vannak vegyi anyagokkal, amelyek sokszor akár egészségkárosító hatással is bírnak, így ahogy fentebb is kifejtettük, bár vonzó áron kínálják őket, érdemes a kicsit drágább természetes változatok mellett dönteni, mert azzal a házad, a környezeted és az egészséged is jól jár.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei