A Verizon is beszáll a műholdas üzenetküldés piacára okostelefonokkal

2024.08.29| 9to5Google

A Verizon műholdas üzenetküldési szolgáltatást indít okostelefonokon, amely vészhelyzeti üzenetküldést és helymegosztást biztosít hagyományos hálózatok hiányában.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A műholdas kapcsolat egyre nagyobb teret hódít az okostelefonok világában, és most a Verizon is belépett ebbe a versenybe. A cég nemrégiben bejelentette, hogy a Skylo vállalattal együttműködve új, műholdas üzenetküldési szolgáltatást indít. Az új funkció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy vészhelyzetekben üzeneteket küldjenek és megosszák helyzetüket akkor is, amikor a hagyományos mobilhálózatok nem érhetők el.

A szolgáltatás már idén ősszel elindulhat, és elsőként vészhelyzeti üzenetküldésre és helymegosztásra lesz alkalmas. A Verizon tervei szerint jövőre a szolgáltatás tovább bővül, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy bármikor és bárhonnan szöveges üzeneteket küldjenek műholdas kapcsolaton keresztül, nem csak vészhelyzetek esetén.

A Verizon is beszáll a műholdas üzenetküldés piacára okostelefonokkal

Az egyelőre nem világos, hogy mely okostelefonok lesznek kompatibilisek az új funkcióval, azonban az iparági elemzések szerint a Verizon valószínűleg elsősorban androidos eszközökre koncentrál. Ez logikus lépés, hiszen az Apple iPhone készülékei már rendelkeznek natív műholdas kapcsolat támogatással, míg az androidos készülékek ezen a téren még nem értek el széles körű elterjedést.

Érdekes fejlemény, hogy a Verizon ugyanazt a Skylo partnert használja, mint a Google a legújabb Pixel telefonok műholdas szolgáltatásainak nyújtásához. Ez a partnerség lehetővé teheti a Verizon számára, hogy versenyképes alternatívát kínáljon a Google és az Apple megoldásaihoz képest.

A Google Pixel 9 esetében például a felhasználók a Garmin szolgáltatásait is igénybe vehetik vészhelyzeti segélyhívásokhoz. A Qualcomm, amely korábban a Snapdragon Satellite-t fejlesztette, tavaly döntött úgy, hogy beszünteti ezt a programot, mivel az androidos telefonok gyártói nem mutattak érdeklődést a technológia iránt.

A műholdas kapcsolatok jövője izgalmas lehetőségeket kínál az okostelefonok számára, különösen azokban a helyzetekben, amikor a hagyományos hálózatok nem érhetők el. Ahogy a technológia tovább fejlődik és szélesebb körben elérhetővé válik, valószínűleg egyre több gyártó fogja beépíteni ezt a funkciót a készülékeibe, ami újabb szintre emelheti a mobilkommunikáció biztonságát és megbízhatóságát.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei