A Xiaomi Mix Flip megmutatja a Samsung Z Flip6-nak, hogyan kell készíteni a fedőképernyőket

2024.07.18| Phone Arena
Címkék:

Xiaomi Mix Flip


A Xiaomi nemcsak a legvékonyabb könyv-stílusú hajlítható telefont fogja kiadni, amely felülmúlhatja a Galaxy Z Fold6-ot, hanem az első próbálkozásával a kagyló stílusú hajlítható telefonok terén is átveheti a Samsung koronáját.

A világ harmadik legnagyobb telefon gyártója készül bejelenteni a Mix Fold 4-et, amely kevesebb mint 10 mm vékony, és alig érzékelhető, amikor zsebben vagy táskában van, annak ellenére, hogy csúcsminőségű specifikációkkal rendelkezik. Azonban a Xiaomi hajlítható bemutatójának sztárja, amely pénteken, július 19-én lesz, az első kagyló stílusú hajlítható telefonja, a Mix Flip.

A Xiaomi Mix Flip megmutatja a Samsung Z Flip6-nak, hogyan kell készíteni a fedőképernyőket

Mix Flip vs Galaxy Z Flip6 fedőképernyő

Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun már elárulta ambícióikat, hogy a kagyló stílusú hajlítható telefonok piacán vezető szerepet töltsenek be, így a Mix Flip globálisan is megjelenik. Azonban a felsorolt specifikációk is lenyűgözőek, és ha Xiaomi jól hajtja végre terveit, akár a frissen bejelentett Galaxy Z Flip 6-ot is felülmúlhatja.

Először is, a Mix Flip valóban teljes képernyős külső kijelzővel rendelkezik. A fedőképernyő lenyűgöző 4,1 hüvelyk átmérőjű, és csak a kamerák lencséi emelkednek ki belőle, mint ikerszigetek a rugalmas OLED panel tengerében.

Ezenkívül a panel a Xiaomi Micro Quad Curved Display technológiáját alkalmazza, amely szinte láthatatlan keretekkel minden oldalon körbeöleli a kijelzőt, így a fedőképernyő valóban úgy tűnik, mintha az egész Mix Flip felét befedné.

A Xiaomi Mix Flip megmutatja a Samsung Z Flip6-nak, hogyan kell készíteni a fedőképernyőket

Teljesítmény és kamera specifikációk

A telefon processzora, kamerája és kijelző specifikációi is figyelemre méltóak. A 4,01 hüvelykes átmérőjű, 1,5K felbontású és 1600 nit csúcsmagasságú fedőképernyő biztosan felülmúlja a Samsung „teljes képernyős” fedőpaneljét. A legújabb Snapdragon 8 Gen 3 chipset és a Leica márkájú kamerák csak növelik a telefon presztízsét.

Ráadásul a 20%-kal nagyobb, 4.780 mAh akkumulátor a leggyorsabb töltéssel rendelkezik a kagyló stílusú telefonok között.

A kamera, amely általában gyenge pontja sok hajlíthatónak, különösen a kagyló stílusúaknak, szintén figyelmet kapott a Mix Flip-en. Leica Vario-Summilux lencsékkel rendelkezik, 23-47 mm fókusztávolsággal és f/1,7-f/2,0 rekesszel. Az ultraszéles látószögű lencsét kihagyva közvetlenül a teleobjektív zoomra ugrik, de még várható, hogy milyen egyéb meglepetéseket tartogat a Mix Flip kamerakészlete, mivel a lencsenyílások meglehetősen nagyok.

A Xiaomi Mix Flip megmutatja a Samsung Z Flip6-nak, hogyan kell készíteni a fedőképernyőket

A Mix Flip praktikusabb lehet, mint a Z Flip 6

„A flip okostelefonok csúcsát elérni” - mondta költői hangvételben a Xiaomi vezérigazgatója, és elmagyarázta, miért. Úgy tűnik, a Mix Flip „egy rendkívül funkcionális zászlóshajó külső képernyővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy többet tegyél anélkül, hogy ki kellene nyitnod.”

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Lényegében Lei Jun azt ígéri, hogy a Xiaomi első kagyló stílusú hajlíthatója sokkal funkcionálisabb lesz, mint amit a Samsung kínál a Z Flip6-tal. A Xiaomi valószínűleg ezt úgy fogja elérni, hogy bármilyen alkalmazást futtathat a külső kijelzőn, nem csak néhány előre beállított alapértelmezést, mint a Samsung vagy más flip telefon gyártók, kivéve a Moto-t.

Ez logikus, mivel a Xiaomi viszonylag későn lépett be ebbe a növekvő piaci résbe, és úgy tűnik, hogy a Mix Flip-pel ugyanazt a „hároméves technológiai áttörést” követi, amit a Mix Fold 4-re is hirdetett.

Ez forradalmi lehet a kagyló stílusú hajlítható telefonok használhatósága szempontjából, amelyek egyre népszerűbbek a hajlítható készülékek között. Ez nemcsak azért van, mert sokkal olcsóbbak, mint a könyv-stílusú hajlíthatók, mint például a Z Fold6 vagy a közelgő Mix Fold 4, hanem praktikusabbak is.

Azok, akiknek kicsi a farmerzsebük, értékelik, hogy egyszerűen összehajthatják a két felét, és egy mini telefon jön létre, amely elfér szinte bárhol. Ugyanakkor a fedőképernyőn keresztül egy pillantással interakcióba léphetnek a widgetekkel, hívásokkal és üzenetekkel.

Itt is a Mix Flip felülmúlhatja a Samsungot, mivel a Xiaomi egy teljes képernyős billentyűzetet is bemutatott a kagyló stílusú hajlíthatók legnagyobb fedőképernyőjéhez, valamint az alkalmazások futtatásának lehetőségét is.

Ez látványos lesz, és alig várjuk a július 19-i bemutatót, hogy megítéljük a Samsung újdonságára adott választ az alapján, hogy milyen áron kerül forgalomba a Mix Flip.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14
| SamMobile
Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.
Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

2019.12.31
| (x)
A Xiaomi Haylou LS01 a legújabb az ár-érték arányban kiemelkedő ajánlatok közül. Ki ne akarna 8 ezerért szuper órát?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei