Amerika kiakadt, mit csináltak a háttérben a kínaiak idén

2024.08.23| Huawei Central
Címkék:

kínai

,

chip

,

amerika

,

tiltás

,

ban


Kínai cégek 26 milliárd dollár értékben vásároltak chipgyártó eszközöket az amerikai tilalom ellenére.

Egy új hír szerint a kínai vállalatok idén 26 milliárd dollár értékben vásároltak chipgyártó eszközöket. Ez új rekordot jelent, ami valószínűleg meglepetést okozhat az amerikai hatóságoknak. Számos korlátozás ellenére Kína azt mutatja, hogy képes önállóan szembenézni minden kihívással.

Kína vámügyi főigazgatósága a héten kiadott egy új jelentést. Ebben azt állítják, hogy az ország az elmúlt három év (2021) összes rekordját megdöntötte. A kínai cégek idén 26 milliárd dollár értékben importáltak chipgyártó eszközöket.

A jelentés azt is elárulja, hogy Kína előre halmozza fel a chipgyártó gépeket, mintegy tartalékként arra az esetre, ha az amerikai hatóságok további korlátozásokat vezetnének be a kínai cégek számára, hogy megakadályozzák őket a fejlett technológiák beszerzésében a nagy teljesítményű chipkészletek kifejlesztéséhez.

Amerika kiakadt, mit csináltak a háttérben a kínaiak idén

Ez a lépés éppen akkor érkezett, amikor az amerikai, japán és holland kormányok még több korlátozást készülnek bevezetni a kínai cégek ellen. A jelentések szerint a kínai cégek tavaly chipgyártó berendezéseket vásároltak a Tokyo Electron Ltd., az ASML Holding NV és az Applied Materials Inc. cégektől.

Az elmúlt hét-nyolc hónapban ezek a cégek alacsonyabb színvonalú berendezéseket is vásároltak a fokozott kereskedelmi exportkorlátozások miatt. Különösen a holland ASML-től történt nagy volumenű beszerzés növelte az ország eladásait 2024 júliusában 2 milliárd dollárral.

Amerika kiakadt, mit csináltak a háttérben a kínaiak idén

Az ASML chipgyártó eszközök szállítása Kínába 21%-ot ért el 2024 második negyedévében. Jelenleg az ASML az egyetlen beszállítója a fejlett chipgyártó gépeknek, például a litográfiai berendezéseknek. A kínai cégek az eszközök nagy részét az ASML-től vásárolták, és arra törekednek, hogy hatékonyabb processzorokat készítsenek régi és javítatlan rendszerek használatával.

A legfrissebb jelentés szerint Kína idén elérte a havi 15%-os waferek gyártási kapacitását. A folyamatos erőfeszítéseknek köszönhetően a kínai cégek 2025-re elérhetik a havi 10,1 millió wafer gyártási célt. Lehetséges, hogy az amerikai kihívások nem akadályozzák meg Kínát abban, hogy előrelépjen.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei