Ami elromolhat, az el is romlik? Az autós asszisztencia biztosítás védelme

2024.06.19
Címkék:

Külföldi utazás tervezésekor, amennyiben autóval indulunk útnak, mindig bennünk motoszkál a kérdés: mi van, ha az utazás alatt romlik el az autó, vagy ér bennünket baleset?

Természetesen nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, de tudjuk, hogy egy autónál, még abban az esetben is, ha folyamatosan karbantartott darabról van szó, mindig jöhet egy váratlan hiba, egy apró vagy kevésbé apró probléma, ami miatt szervizre van szükség. 

 

A legjobb autó is dönthet úgy, hogy most fog éppen lemerülni az akkumulátor

 

Amikor külföldön tartózkodunk, akkor nem csupán a nyelvi nehézségekkel kell megküzdenünk, de pontos helyismerettel sem rendelkezünk. Nem tudjuk, hogy hol van a legközelebbi szerviz, aggódhatunk azon, hogy hol fogunk aludni, ha még nem értük el az úti célunkat, vagy egy baleset után hogyan fogunk hazajutni.

 

A CoverMe autós asszisztencia biztosítása segít ezekben az esetekben, ezért amikor az utasbiztosítás megkötésére kerül sor, akkor soha nem szabad elfeledkezni az asszisztencia biztosításról sem!

Ami elromolhat, az el is romlik? Az autós asszisztencia biztosítás védelme

Milyen esetekben van lehetőség erre a biztosításra?

 

Nem minden autóra vagy motorra lehet ezt megkötni, sőt, egyes társaságok is más feltételeket szabhatnak. Lényeges szempont a gépjármű kora, ezt a szerződési feltételek tartalmazzák. Minden társaság esetében igaz az, hogy a gépjárműnek legyen magyar rendszáma, forgalmi engedélye és kötelező biztosítása, valamint az is lényeges, hogy a célországban vagy oda-visszamenetben tartózkodjon a jármű.

 

Ez a termék az utasbiztosítás része vagy egy kiegészítő biztosítás?

 

Ha a CoverMe utasbiztosítás kalkulátorát használjuk, akkor látható, hogy akár az alapcsomag részeként, akár kiegészítő elemként is hozzáadható ez a konstrukció. Azt is fontos tudni, hogy a cascóval rendelkező autó esetében is szükséges asszisztencia, mert a casco teljesen más esetekben fizet. A casco a helyszíni javítási költségeket fizeti ki, ezenkívül azonban minden mást nekünk kell állni. A szerződési feltételeket mindkét termék esetében meg kell ismerni.

 

Mit tud az asszisztencia, ami biztonságot ad számunkra, ha bekövetkezik valamilyen káresemény?

 

Az asszisztencia biztosítás egy komplex szolgáltatási stratégiával rendelkezik, ezáltal segítséget nyújt abban az esetben, amikor szükség van rá. Célszerű azonnal hívni a szerződésben szereplő telefonszámot, a magyar nyelvű diszpécser ugyanis azonnal tud intézkedni.

 

Ha lehetséges, akkor helyszíni javítást intéz, ha nem, akkor megszervezi a szervizbe szállítást. Legfeljebb 5 napra gondoskodik az autó tárolásáról, folyamatosan tartja a kapcsolatot a szervizzel. Ha nem sikerül megjavítani az autót, akkor hazaszállíttatja azt, emellett lebonyolítja az autóban utazók továbbutazását, szükség esetén fizeti a szállásukat.

 

Műszaki meghibásodás vagy baleset esetén az autós asszisztencia biztosítás birtokában nagyon sok segítséget kaphatunk a biztosító társaságtól, ezért autóval történő külföldi utazás előtt ezt a biztosítást mindenkinek érdemes megkötnie.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei