Samsung Galaxy S20 Ultra: az akkumulátor specifikációk állandósága a flagship szegmensben

2024.07.26| 9to5Google

A Samsung Galaxy S20 Ultra bemutatkozása óta az akkumulátor és töltési specifikációk változatlanok maradtak, és úgy tűnik, hogy ez a trend a jövő évi Galaxy S25 Ultra esetében is folytatódik.

A 2020-as év során a Samsung Galaxy S20 Ultra bemutatkozása jelentős mérföldkő volt a márka történetében, különösen az akkumulátor és töltési technológiák szempontjából. A készülék 5000 mAh kapacitású akkumulátorával és akár 45 W-os töltési sebességével tűnt ki, ami akkoriban ritkaságnak számított a csúcsmodellek között. Azóta minden újabb generáció továbbra is megőrzi ezt a specifikációt, és úgy tűnik, hogy ez a tendencia a közelgő Galaxy S25 Ultra esetében is folytatódik.

A Galaxy S20 Ultra bemutatásakor a 5000 mAh-s akkumulátor és a 45 W-os töltési teljesítmény valóban lenyűgöző volt. Az akkumulátor kapacitása nemcsak hosszabb üzemidőt biztosított, hanem a gyors töltési lehetőség is vonzóvá tette a készüléket. A következő generációk, mint a Galaxy S21 Ultra és a Galaxy S22 Ultra, ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkeztek, és bár az S22 Ultra helyet biztosított az S Pen számára, az akkumulátor és a töltési sebesség változatlan maradt.



A trend tovább folytatódott a Galaxy S23 Ultra és a Galaxy S24 Ultra esetében is, amelyek szintén 5000 mAh-s akkumulátorral és 45 W-os töltési sebességgel érkeztek. Az évek során, míg a Qualcomm folyamatosan fejlesztette a processzorokat, ami jelentős mértékben hozzájárult az akkumulátor élettartamának növeléséhez, a Samsung nem változtatott a készülékek akkumulátor- és töltési specifikációin.

A Galaxy S25 Ultra esetében sem várható változás ezen a téren. Az Ice Universe tippadó értesülései szerint a készülék ismét az eddig megszokott 5000 mAh-s akkumulátorral és 45 W-os töltési teljesítménnyel érkezik. Ez azt jelenti, hogy a Samsung öt generáción keresztül megőrzi ezt a specifikációt.

Technikai szempontból a Samsung zászlóshajó készülékei továbbra is kiváló akkumulátoros üzemidőt kínálnak, és a töltési sebesség is megfelelőnek mondható. Azonban, ha figyelembe vesszük, hogy más gyártók, mint például a Honor, több száz milliamperórával növelik akkumulátoraik kapacitását, akkor érthető, hogy a Samsung stagnálása egyes felhasználók számára zavaró lehet.

A kérdés tehát adott: Miért nem változtat a Samsung az akkumulátor és a töltési specifikációkon? Válaszokat keresve, talán az a cél, hogy a márka stabilitást és megbízhatóságot nyújtson, miközben más területeken innovációval rukkol elő.

 

 További friss Telefongurus hírek erre!

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.