A Samsung Galaxy Watch7 észlelheti a szívroham korai jeleit

2024.07.03| Android Police

A Samsung Galaxy Watch7 tartalmazhat egy fejlett glikációs végtermék (AGE) indexet az egészségügyi nyomon követéshez.

  • A Samsung Health alkalmazásban talált kód arra utal, hogy a cég együttműködik a Diagnoptics-szal e funkció fejlesztésére.
  • Ezenkívül az adatok megosztása a Samsung Health fiókok között is debütálhat a Galaxy Watch7 sorozattal.

Az egészségügyi nyomon követés terén az Apple nagy figyelmet kapott a viselhető eszközök piacán az órájával. Különböző szenzoraival és észlelési képességeivel az Apple Watch gyakran a standardnak számít, amikor a jóléti nyomon követésről van szó okosórák segítségével. Azonban a gyártók, mint a Samsung, nem adták fel a saját viselhető eszközeiket. Az elmúlt években a Galaxy Watch jelentős előrelépéseket tett, és a pletykák szerint még jobb lesz.

Ahogy a Samsung készül a Galaxy Watch7 bemutatására, az Android Authority alvó kódot talált a Samsung Health alkalmazás legújabb verziójában, ami arra utal, hogy a cég tartalmazhat egy fejlett glikációs végtermék (AGE) indexet. Az AGE-ről úgy gondolják, hogy kritikus szerepet játszanak a krónikus, életkorral összefüggő betegségek kialakulásában. A legújabb szakértők kezdik összekapcsolni az AGE-ket olyan állapotokkal, mint a cukorbetegség, a sztrók és a szívroham. A Samsung Health alkalmazás alaposabb vizsgálata után úgy tűnik, hogy a cég együttműködik a Diagnoptics-szal ezen funkció fejlesztésére.

A Samsung Health alkalmazásban úgy tűnik, hogy a felhasználók képesek lesznek létrehozni egy indexet az óra által gyűjtött adatokból. Még fontosabb, hogy a technológia lehetővé tenné az AGE-k nem invazív mérését – a legújabb kutatások szerint az AGE-k fluoreszcenciát mutatnak, ami megkönnyítheti a mérésüket. Azonban néhány monitoring forma – például a cukorbetegek által végzett glükózmonitorozás – továbbra is invazív marad. Az Apple Watch továbbra is ipari standardnak számít az egészségügyi nyomon követés terén, de ha ezek a pletykák igazak, a Galaxy Watch sem marad le. 

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Egy másik funkció, amely a Galaxy Watch 7 sorozattal debütálhat, az adatok megosztása a Samsung fiókok között. Ez lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy engedélyezzék másoknak a rögzített egészségügyi adatok megtekintését, egy funkció, amely már az Apple Watchon is jelen van. Mivel ez a funkció Samsung fiókhoz kapcsolódik, nem pedig egyetlen eszközhöz, lehet, hogy nem csak a Galaxy Watch-ra korlátozódik – például a Galaxy Ring is rögzíthet megosztható adatokat. Ezeket a pletykákat a Samsung még nem erősítette meg, ami azt jelenti, hogy valószínűleg csak az Unpacked eseményen lesznek hivatalosak.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
Hivatalos fotókon a Samsung Galaxy Watch7 és Buds3 család

Hivatalos fotókon a Samsung Galaxy Watch7 és Buds3 család

2024.06.28
| Android Central
Úgy tűnik, a Samsung idén néhány változtatást készít elő új okosórája és fülhallgatója frissítésében.
Ilyen színekben és méretben jön a Samsung Galaxy Watch7 és Watch Ultra

Ilyen színekben és méretben jön a Samsung Galaxy Watch7 és Watch Ultra

2024.06.19
| Android Headlines
A Samsung két új okosóra piacra dobására készül a jövő hónapban. A vállalatnál a Galaxy Watch7 és a Galaxy Watch Ultra készül.
Exkluzív: a Galaxy Watch7-hez egy kedves meglepetés is érkezik

Exkluzív: a Galaxy Watch7-hez egy kedves meglepetés is érkezik

2024.03.25
| SamMobile
A Samsung szokás szerint az idei év második felében dobja piacra új okosóráját.