Apple iPhone 16 és iPhone 16 Plus: amit eddig tudunk

2024.09.08| GSM Arena

Az Apple 2024. szeptember 9-én mutatja be az iPhone 16 szériát az „It’s Glowtime” nevű eseményen.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Bemutató és megjelenés

Az esemény 17:00 órakor kezdődik (UTC idő szerint). Az előrendelés várhatóan az esemény után rögtön elindul, a készülékek pedig szeptember 20-tól lesznek kaphatók. A fontosabb kérdés az, hogy mikor lesznek elérhetők a telefonok – Mark Gurman szerint mind a négy iPhone 16 modell jó úton halad a gyors előrendelésre (közvetlenül az esemény után) és a szeptember 20-i bevezetésre. Az „Apple Intelligence” nevű funkció késni fog, és csak októberben lesz elérhető szoftverfrissítés formájában, de ez nem befolyásolja az iPhone 16 indulását.

Dizájn

Az iPhone 11 óta nincs jelentős változás az alapmodellek kinézetében, kivéve a Dynamic Island funkciót. Az iPhone 16 széria megtartja a korábbi dizájnt, néhány apró változtatással. A kamerák most egymás alatt helyezkednek el, a LED vaku pedig a hátlapra került. Az új modellek színei élénkebbek lesznek, mint a Pro változatoknál.

Új gombok: Action és Capture

Az oldalsó nézeteken látható az Action gomb, amely testreszabható műveletek elvégzésére szolgál, és a Capture gomb, amely kamera exponálóként működik. A Capture gomb valószínűleg érintésérzékeny lesz, így például a zoomot is vezérelhetjük vele.

Apple A18 és mesterséges intelligencia

Már említettük, hogy az Apple Intelligence késni fog – de, ami döntő fontosságú, végül megérkezik az iPhone 16 és 16 Plus készülékekre. Az iPhone 16 és 16 Plus az új A18 chipet kapja meg, amely elegendő teljesítményt nyújt a mesterséges intelligencia funkciókhoz. Mindkét modell 8 GB RAM-ot kap, és az Apple AI technológiája érkezik később szoftverfrissítés formájában. A Pro modellekkel ellentétben ezek a készülékek kevesebb GPU magot tartalmaznak, de az AI-teljesítményben ez nem fog számítani.

Kijelzők

Az iPhone 16 kijelzője 6,1 hüvelykes, míg a Plus változaté 6,7 hüvelykes lesz, hasonlóan az előző évhez és egyben mindkettő kisebb lesz, mint a Pro modellek. A keretek vékonyabbak lesznek, de a kijelzők továbbra is 60 Hz-en működnek, akárcsak korábban és megmarad a már ismert Dynamic Island is. A Pro modellek nagyobb méreteket és magasabb frissítési rátát kínálnak majd.

Kamerák

Ahogy már láttuk, az iPhone 16 és 16 Plus két kamerával rendelkezik – itt nincs meglepetés. A pletykák szerint a két telefon pontosan ugyanazt a 48 MP-es fő kamerát fogja használni, mint a 15-ös sorozatú elődeik. A 14-es és régebbi modelleknél a 12 MP-ről való ugrás elég nagy volt, és nem számíthatunk minden évben hasonló javulásra. Ami az ultraszéles kamerát illeti, a továbbfejlesztett objektív kivételével nagyjából ugyanaz lesz – fényesebb f/2.2 rekeszértékkel rendelkezik (az f/2.4-hez képest) a jobb teljesítmény érdekében gyenge fényviszonyok mellett is. Még jobb, ha autofókuszos lesz, így makróképeket készíthet.

Mi várható a jövőben?

Csak egy rövid áttekintés arról, hogy az elemzők szerint mi fog történni 2025-ben. Ez lehet a vége a nagy Plus sorozatnak, amely állítólag átadja helyét az iPhone 17 Slimnek. Jeff Pu elemző szerint ennek valamivel kisebb, 6,6 hüvelykes kijelzője lesz, ami tovább választja majd a Pro Max modelltől (6,9 hüvelyk).

Mind az iPhone 17, mind a 17 Slim megtartja a Dynamic Islandet, de egy továbbfejlesztett 24 MP-es szelfi kamerát tartalmaz. A Pro modelleknél kisebb szigetnek kellene lennie, így észrevehető különbség lesz vanília és Pro között. Legalább a vanília változatoknak végre nagy frissítési gyakoriságú képernyőket kellene kapnia.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.