Apple iPhone 16 és iPhone 16 Plus: amit eddig tudunk

2024.09.08| GSM Arena

Az Apple 2024. szeptember 9-én mutatja be az iPhone 16 szériát az „It’s Glowtime” nevű eseményen.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Bemutató és megjelenés

Az esemény 17:00 órakor kezdődik (UTC idő szerint). Az előrendelés várhatóan az esemény után rögtön elindul, a készülékek pedig szeptember 20-tól lesznek kaphatók. A fontosabb kérdés az, hogy mikor lesznek elérhetők a telefonok – Mark Gurman szerint mind a négy iPhone 16 modell jó úton halad a gyors előrendelésre (közvetlenül az esemény után) és a szeptember 20-i bevezetésre. Az „Apple Intelligence” nevű funkció késni fog, és csak októberben lesz elérhető szoftverfrissítés formájában, de ez nem befolyásolja az iPhone 16 indulását.

Apple iPhone 16 és iPhone 16 Plus: amit eddig tudunk

Dizájn

Az iPhone 11 óta nincs jelentős változás az alapmodellek kinézetében, kivéve a Dynamic Island funkciót. Az iPhone 16 széria megtartja a korábbi dizájnt, néhány apró változtatással. A kamerák most egymás alatt helyezkednek el, a LED vaku pedig a hátlapra került. Az új modellek színei élénkebbek lesznek, mint a Pro változatoknál.

Új gombok: Action és Capture

Az oldalsó nézeteken látható az Action gomb, amely testreszabható műveletek elvégzésére szolgál, és a Capture gomb, amely kamera exponálóként működik. A Capture gomb valószínűleg érintésérzékeny lesz, így például a zoomot is vezérelhetjük vele.

Apple iPhone 16 és iPhone 16 Plus: amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 és iPhone 16 Plus: amit eddig tudunk

Apple A18 és mesterséges intelligencia

Már említettük, hogy az Apple Intelligence késni fog – de, ami döntő fontosságú, végül megérkezik az iPhone 16 és 16 Plus készülékekre. Az iPhone 16 és 16 Plus az új A18 chipet kapja meg, amely elegendő teljesítményt nyújt a mesterséges intelligencia funkciókhoz. Mindkét modell 8 GB RAM-ot kap, és az Apple AI technológiája érkezik később szoftverfrissítés formájában. A Pro modellekkel ellentétben ezek a készülékek kevesebb GPU magot tartalmaznak, de az AI-teljesítményben ez nem fog számítani.

Kijelzők

Az iPhone 16 kijelzője 6,1 hüvelykes, míg a Plus változaté 6,7 hüvelykes lesz, hasonlóan az előző évhez és egyben mindkettő kisebb lesz, mint a Pro modellek. A keretek vékonyabbak lesznek, de a kijelzők továbbra is 60 Hz-en működnek, akárcsak korábban és megmarad a már ismert Dynamic Island is. A Pro modellek nagyobb méreteket és magasabb frissítési rátát kínálnak majd.

Apple iPhone 16 és iPhone 16 Plus: amit eddig tudunk

Kamerák

Ahogy már láttuk, az iPhone 16 és 16 Plus két kamerával rendelkezik – itt nincs meglepetés. A pletykák szerint a két telefon pontosan ugyanazt a 48 MP-es fő kamerát fogja használni, mint a 15-ös sorozatú elődeik. A 14-es és régebbi modelleknél a 12 MP-ről való ugrás elég nagy volt, és nem számíthatunk minden évben hasonló javulásra. Ami az ultraszéles kamerát illeti, a továbbfejlesztett objektív kivételével nagyjából ugyanaz lesz – fényesebb f/2.2 rekeszértékkel rendelkezik (az f/2.4-hez képest) a jobb teljesítmény érdekében gyenge fényviszonyok mellett is. Még jobb, ha autofókuszos lesz, így makróképeket készíthet.

Mi várható a jövőben?

Csak egy rövid áttekintés arról, hogy az elemzők szerint mi fog történni 2025-ben. Ez lehet a vége a nagy Plus sorozatnak, amely állítólag átadja helyét az iPhone 17 Slimnek. Jeff Pu elemző szerint ennek valamivel kisebb, 6,6 hüvelykes kijelzője lesz, ami tovább választja majd a Pro Max modelltől (6,9 hüvelyk).

Mind az iPhone 17, mind a 17 Slim megtartja a Dynamic Islandet, de egy továbbfejlesztett 24 MP-es szelfi kamerát tartalmaz. A Pro modelleknél kisebb szigetnek kellene lennie, így észrevehető különbség lesz vanília és Pro között. Legalább a vanília változatoknak végre nagy frissítési gyakoriságú képernyőket kellene kapnia.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei