Az iOS 18 továbbra is másolja az Androidot

2024.06.10| Android Authority
Címkék:

iOS 18

,

pletyka


Úgy tűnik, hogy az alkalmazás zár rendszer nem lesz olyan sokoldalú, mint az Android Private Space vagy a Samsung Secure Folder.

  • Az iOS 18 funkcióinak utolsó pillanatban történő kiszivárgása azt sugallja, hogy láthatunk egy alkalmazászár rendszert és sötét kezdőképernyő ikonokat.
  • Nevezetesen, úgy tűnik, hogy az alkalmazások zárolási rendszere csak belső alkalmazásokkal működik.
  • Mindkét funkció már létezik Androidon.

Ma az Apple bemutatja az iOS 18-at, a cég legfontosabb termékét, az iPhone-t működtető operációs rendszer következő fő verzióját. Rengeteg szivárgást láttunk már ezzel kapcsolatban, így tudjuk, hogy sok mesterséges intelligencia által vezérelt funkcióra, több testreszabási eszközre, valamint a Vezérlőközpont és a beállítások újratervezésére kell számítanunk, amelyek évek óta nem frissültek.

Ma azonban az utolsó pillanatban kaptunk még iOS 18 részleteket. A MacRumorsnak köszönhetően megtudtuk, hogy új alkalmazás zár rendszert és sötét kezdőképernyő ikon eszközt jelenthetnek be.

Kezdjük az alkalmazás zár rendszerrel. Állítólag ez lehetővé teszi, hogy egy alkalmazást a Face ID/PIN/jelszó mögé zároljon, ami további biztonsági réteget ad az érzékeny információkat tartalmazó alkalmazások számára. Jelenleg az iPhone-felhasználóknak van megoldása erre, például a Parancsikonok funkció használatával, de erre már nem lesz szükség. Mostantól még akkor is szüksége lesz arcára, PIN-kódjára vagy jelszavára, ha valaki megragadja a feloldott telefonját, hogy hozzáférjen a lezárásra kiválasztott alkalmazásokhoz.

Sajnos ennek a funkciónak a funkciója meglehetősen korlátozott lesz. Állítólag csak a saját, azaz az Apple által készített alkalmazásokkal fog működni. Az is úgy tűnik, hogy nem fog tudni egyedi PIN-kódot/jelszót létrehozni a zárhoz, így ha valaki rendelkezik a PIN-kóddal/jelszóval magának a telefonnak, akkor az alkalmazások ugyanazon hitelesítő adatok mögé történő zárolása triviális útlezárássá válik.

Figyelemre méltó, hogy ennek a funkciónak egy erősebb verziója már évek óta létezik a Samsung telefonokon, Secure Folder formájában. Ezenkívül a Google az idei Google I/O-n elindította a Private Space szolgáltatást, amely egyrészt lehetővé teszi bármely alkalmazás zárolását, másrészt a PIN-kód/jelszó teljesen mássá tételét, mint a telefoné.

Az alkalmazások zárolási rendszerén kívül az iOS 18 is sötét kezdőképernyő ikonokat fog kapni. Az iPhone-okon már régóta van sötét mód, de ennek bekapcsolása nincs hatással az ikonokra. A korábban kiszivárgott, személyre szabható ikonok funkcióval párhuzamosan, amely az iOS 18-ba érkezik, a sötét mód bekapcsolásával az ikonok jobban megfelelnek az adott módnak. Kezdetben azonban lehet, hogy ez csak a saját alkalmazásokkal működik.

Természetesen ez Androidon is elérhető már jó ideje, az Android 12 még 2021-ben elindította a Material You-val. Ma a WWDC 2024-en mindent megtudunk, amit az iOS 18-ról tudni lehet.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?