Az iOS 18 továbbra is másolja az Androidot

2024.06.10| Android Authority
Címkék:

iOS 18

,

pletyka


Úgy tűnik, hogy az alkalmazás zár rendszer nem lesz olyan sokoldalú, mint az Android Private Space vagy a Samsung Secure Folder.

  • Az iOS 18 funkcióinak utolsó pillanatban történő kiszivárgása azt sugallja, hogy láthatunk egy alkalmazászár rendszert és sötét kezdőképernyő ikonokat.
  • Nevezetesen, úgy tűnik, hogy az alkalmazások zárolási rendszere csak belső alkalmazásokkal működik.
  • Mindkét funkció már létezik Androidon.

Ma az Apple bemutatja az iOS 18-at, a cég legfontosabb termékét, az iPhone-t működtető operációs rendszer következő fő verzióját. Rengeteg szivárgást láttunk már ezzel kapcsolatban, így tudjuk, hogy sok mesterséges intelligencia által vezérelt funkcióra, több testreszabási eszközre, valamint a Vezérlőközpont és a beállítások újratervezésére kell számítanunk, amelyek évek óta nem frissültek.

Ma azonban az utolsó pillanatban kaptunk még iOS 18 részleteket. A MacRumorsnak köszönhetően megtudtuk, hogy új alkalmazás zár rendszert és sötét kezdőképernyő ikon eszközt jelenthetnek be.

Az iOS 18 továbbra is másolja az Androidot

Kezdjük az alkalmazás zár rendszerrel. Állítólag ez lehetővé teszi, hogy egy alkalmazást a Face ID/PIN/jelszó mögé zároljon, ami további biztonsági réteget ad az érzékeny információkat tartalmazó alkalmazások számára. Jelenleg az iPhone-felhasználóknak van megoldása erre, például a Parancsikonok funkció használatával, de erre már nem lesz szükség. Mostantól még akkor is szüksége lesz arcára, PIN-kódjára vagy jelszavára, ha valaki megragadja a feloldott telefonját, hogy hozzáférjen a lezárásra kiválasztott alkalmazásokhoz.

Sajnos ennek a funkciónak a funkciója meglehetősen korlátozott lesz. Állítólag csak a saját, azaz az Apple által készített alkalmazásokkal fog működni. Az is úgy tűnik, hogy nem fog tudni egyedi PIN-kódot/jelszót létrehozni a zárhoz, így ha valaki rendelkezik a PIN-kóddal/jelszóval magának a telefonnak, akkor az alkalmazások ugyanazon hitelesítő adatok mögé történő zárolása triviális útlezárássá válik.

Figyelemre méltó, hogy ennek a funkciónak egy erősebb verziója már évek óta létezik a Samsung telefonokon, Secure Folder formájában. Ezenkívül a Google az idei Google I/O-n elindította a Private Space szolgáltatást, amely egyrészt lehetővé teszi bármely alkalmazás zárolását, másrészt a PIN-kód/jelszó teljesen mássá tételét, mint a telefoné.

Az alkalmazások zárolási rendszerén kívül az iOS 18 is sötét kezdőképernyő ikonokat fog kapni. Az iPhone-okon már régóta van sötét mód, de ennek bekapcsolása nincs hatással az ikonokra. A korábban kiszivárgott, személyre szabható ikonok funkcióval párhuzamosan, amely az iOS 18-ba érkezik, a sötét mód bekapcsolásával az ikonok jobban megfelelnek az adott módnak. Kezdetben azonban lehet, hogy ez csak a saját alkalmazásokkal működik.

Természetesen ez Androidon is elérhető már jó ideje, az Android 12 még 2021-ben elindította a Material You-val. Ma a WWDC 2024-en mindent megtudunk, amit az iOS 18-ról tudni lehet.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei