Furcsa HDR hibával rendelkezik az Apple iPad Pro 2024 OLED kijelzője

2024.05.17| iMore

Az új iPad Pronak problémája van a kék bizonyos árnyalataiban megjelenő HDR-tartalommal, az Apple már dolgozik ennek kiküszöbölésén.

A héten bemutatásra kerülő új 11 és 13 hüvelykes M4 iPad Pro modellek fő funkciója: gazdag, színes OLED-kijelzők. Csodálatos képernyők, és mérnöki bravúr – de az iMore tesztjei hibát találtak a szépségen. Egy replikálható problémával találkoztak a 13 hüvelykes M4 iPad Pro esetében, ami furcsa megjelenítési hibát okoz néhány HDR-tartalom megtekintésekor.

Viszonylag meghatározott körülmények között a HDR kiemelései bizonyos kék árnyalatokon, köztük a sötétkék és az indigó színein olyan mértékben eltűnnek, hogy szinte fehérnek tűnnek a képernyőn. A legjobb módja annak, hogy észrevegyük, ha egy sötétkék inget viselő karakterre nézünk – a ráncok csillogni látszanak, mint egy pókháló, amely a felszínre kerül; máskor úgy tűnik, mintha egy tintafolt morfondírozna rajta:

(A képtömörítés ezeken a képeken csökkenti a karakterek furcsa kiemelés-kék effektusát, de magán az iPad Pro képernyőjén szabad szemmel nézve nagyon is jelen van.)

Noha csak nagyon különleges körülmények között van jelen, a probléma nem látható ugyanazon felvételeken más kijelzőkön – az iPhone 15 Pro-tól a Samsung TV-n át az M2 11 hüvelykes iPad Pro-n át a Steam Deck OLED-ig. A probléma megtekintéséhez indítsa el a Netflixet, és nézze meg a Stranger Things 3. sorozat 5. rész Dolby Vision adatfolyamát. Menjen a 25. perchez, egy jelenethez, ahol a gyerekek egy hosszú alagúton sétálnak le, és nézze meg Joe 'Steve Harrington' Keery ingét. 

Egyelőre nincs magyarázatunk a furcsa képernyőhatásra, de úgy tűnik, mintha a képfeldolgozó motor összezavarodik, amikor a csúcspontokat ebben a zónában ábrázolja. Reméljük, hogy ez elszigetelt probléma – más tartalmak között nehéz észrevenni. De ez nem olyasmi, amit az Apple többi kijelzőjénél láttunk. Az Apple megerősítette az iMore-nak, hogy tisztában van a problémával, és szoftverjavításon dolgozik annak megoldására.

Az Apple új OLED-kijelzője egyébként gyönyörű. Mind a 11, mind a 13 hüvelykes iPad Pro esetében az Apple „Tandem OLED” tömböt használ (lényegében két OLED panelt rétegez egymásra, hogy magasabb fényerőt érjen el), így a HDR tartalom csúcsfényereje 1600 nit.

 

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

2018.07.30
| Phone Arena
Három fotón ismerhetjük meg közelebbről az iPhone X Plus és az iPhone 9 mobilokat.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Ennyibe kerül a gyorstöltés az iPhone-on

Ennyibe kerül a gyorstöltés az iPhone-on

2017.09.18
| GSM Arena
Kiderült, mennyibe is fáj majd az, ha valaki szeretné kihasználni a gyorstöltési lehetőséget az új iPhone-ok valamelyikén.
Az Apple szép csendben USB C-re vált

Az Apple szép csendben USB C-re vált

2018.10.19
| Phone Arena
Mindenféle említés vagy fanfár nélkül jelent meg egy új, USB C-s kiegészítő az Apple oldalán.