Furcsa HDR hibával rendelkezik az Apple iPad Pro 2024 OLED kijelzője

2024.05.17| iMore

Az új iPad Pronak problémája van a kék bizonyos árnyalataiban megjelenő HDR-tartalommal, az Apple már dolgozik ennek kiküszöbölésén.

A héten bemutatásra kerülő új 11 és 13 hüvelykes M4 iPad Pro modellek fő funkciója: gazdag, színes OLED-kijelzők. Csodálatos képernyők, és mérnöki bravúr – de az iMore tesztjei hibát találtak a szépségen. Egy replikálható problémával találkoztak a 13 hüvelykes M4 iPad Pro esetében, ami furcsa megjelenítési hibát okoz néhány HDR-tartalom megtekintésekor.

Viszonylag meghatározott körülmények között a HDR kiemelései bizonyos kék árnyalatokon, köztük a sötétkék és az indigó színein olyan mértékben eltűnnek, hogy szinte fehérnek tűnnek a képernyőn. A legjobb módja annak, hogy észrevegyük, ha egy sötétkék inget viselő karakterre nézünk – a ráncok csillogni látszanak, mint egy pókháló, amely a felszínre kerül; máskor úgy tűnik, mintha egy tintafolt morfondírozna rajta:

Furcsa HDR hibával rendelkezik az Apple iPad Pro 2024 OLED kijelzője

Furcsa HDR hibával rendelkezik az Apple iPad Pro 2024 OLED kijelzője

Furcsa HDR hibával rendelkezik az Apple iPad Pro 2024 OLED kijelzője

(A képtömörítés ezeken a képeken csökkenti a karakterek furcsa kiemelés-kék effektusát, de magán az iPad Pro képernyőjén szabad szemmel nézve nagyon is jelen van.)

Noha csak nagyon különleges körülmények között van jelen, a probléma nem látható ugyanazon felvételeken más kijelzőkön – az iPhone 15 Pro-tól a Samsung TV-n át az M2 11 hüvelykes iPad Pro-n át a Steam Deck OLED-ig. A probléma megtekintéséhez indítsa el a Netflixet, és nézze meg a Stranger Things 3. sorozat 5. rész Dolby Vision adatfolyamát. Menjen a 25. perchez, egy jelenethez, ahol a gyerekek egy hosszú alagúton sétálnak le, és nézze meg Joe 'Steve Harrington' Keery ingét. 

Egyelőre nincs magyarázatunk a furcsa képernyőhatásra, de úgy tűnik, mintha a képfeldolgozó motor összezavarodik, amikor a csúcspontokat ebben a zónában ábrázolja. Reméljük, hogy ez elszigetelt probléma – más tartalmak között nehéz észrevenni. De ez nem olyasmi, amit az Apple többi kijelzőjénél láttunk. Az Apple megerősítette az iMore-nak, hogy tisztában van a problémával, és szoftverjavításon dolgozik annak megoldására.

Az Apple új OLED-kijelzője egyébként gyönyörű. Mind a 11, mind a 13 hüvelykes iPad Pro esetében az Apple „Tandem OLED” tömböt használ (lényegében két OLED panelt rétegez egymásra, hogy magasabb fényerőt érjen el), így a HDR tartalom csúcsfényereje 1600 nit.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

2018.07.30
| Phone Arena
Három fotón ismerhetjük meg közelebbről az iPhone X Plus és az iPhone 9 mobilokat.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Ennyibe kerül a gyorstöltés az iPhone-on

Ennyibe kerül a gyorstöltés az iPhone-on

2017.09.18
| GSM Arena
Kiderült, mennyibe is fáj majd az, ha valaki szeretné kihasználni a gyorstöltési lehetőséget az új iPhone-ok valamelyikén.
Az Apple szép csendben USB C-re vált

Az Apple szép csendben USB C-re vált

2018.10.19
| Phone Arena
Mindenféle említés vagy fanfár nélkül jelent meg egy új, USB C-s kiegészítő az Apple oldalán.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei