Halló, hall engem? Fém Samsungom van!

2014.11.13| Phone Arena

A nagyobbik dél-koreai gyártó fém modelljeivel probléma adódott, ahogy az várható is volt, hiszen semmilyen extra trükköt nem vetettek be a térerõ elvesztés problémájának megoldása érdekében.

A nagyobbik dél-koreai gyártó fém modelljeivel probléma adódott, ahogy az várható is volt, hiszen semmilyen extra trükköt nem vetettek be a térerõ elvesztés problémájának megoldása érdekében. A Samsung Galaxy A3 és a Samsung Galaxy A5 modellek egyaránt prémium kategóriásak anyaghasználatban, ez pedig fém burkolatban nyilvánul meg. Sajnálatos módon ez azt is jelenti egyben, hogy a térerõvel lehetnek gondok, akárcsak sok évvel ezelõtt a HTC Legend esetében is volt. Az egyértelmû, hogy a gyártónak egyelõre nincs nagy tapasztalata a fém telefonokkal, ráadásul a gyártás is lassú az egyedi technológia miatt, így csak Ázsiában jelenik meg egyelõre a piacokon mindkét említett okostelefon.

A friss tesztek szerint a Galaxy A3 és a Galaxy A5 is térerõ problémával küzd, akárcsak anno az Apple iPhone 4, amely elõször kapott az iPhone szériában a mûanyag burkolat után fém és üveg kombinációt. Alapvetõen jó ötlet lenne a fém burkolat a vétel miatt, ám azt már az iPhone-nál sem vették figyelembe, hogy az emberi kéz, ami fogja a telefont használat közben, egyszerûen csökkenti a jelerõsséget, akár a teljes térerõvesztésig. A belsõ hírek szerint az elvárt minõséget egyik készülék sem hozza.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az alábbi képet érdemes megnézni, a tesztet egy SIM kártyával végezték mindegyik mobilnál, ugyanazon a helyen. A -82 dBm jelerõsség a Samsung Galaxy S5-nél tökéletes, ezzel szemben a -92 és a -93 dBm már gyenge térerõt jelez. Ha újabb 10 dBm-et esne az erõsség, úgy gyakorlatilag már nem tudna a hálózatra csatlakozni egyik készülék sem.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.