Íme öt új iPhone 16 funkció, amit esetleg kihagytál

2024.09.17| 9to5 Mac
Címkék:

iPhone 16

,

új funkció


Az Apple egy hete mutatta be az iPhone 16 szériát, új színekkel, egy új gombbal a fotók készítéséhez, nagyobb akkumulátorokkal és az Apple Intelligence támogatásával.

Valószínűleg már hallottál a főbb funkciókról, de vannak kisebb, kevésbé észrevehető újdonságok is, amelyeket érdemes megemlíteni.

Gyorsabb töltés

Az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus mostantól gyorsabb töltést kínálnak, mind MagSafe, mind USB-C csatlakozóval. Az iPhone 16 támogatja a 25W-os MagSafe töltést, valamint akár 45W-os vezetékes töltést is USB-C-vel.

Ez jelentősen gyorsabb, mint a korábbi iPhone modellek, amelyek csak 15W MagSafe és 30W USB-C töltést támogattak. Ha fontos számodra a gyors töltés, most érdemes lehet váltanod az iPhone 16-ra.

Alacsonyabb minimális fényerő

Az Apple legújabb iPhone modelljei mostantól sokkal alacsonyabb minimális fényerőt kínálnak, akár 1 nitre is lemehetnek. Ha valaha is próbáltad éjszaka csökkenteni az iPhone fényerejét, de még mindig túl világosnak találtad, az iPhone 16 megoldást kínálhat erre a problémára.

Makrófotózás

Bár a makrófotózási funkció először az iPhone 13 Pro-nál jelent meg 2021-ben, a kedvezőbb árú iPhone-okban eddig nem volt elérhető. Az iPhone 16 végre egy új, ultraszéles látószögű kamerát kapott, amely lehetővé teszi a közeli makró felvételek készítését.

Gyorsabb Wi-Fi

Az új iPhone 16 modellek már támogatják a Wi-Fi 7-et, amely gyorsabb Wi-Fi sebességet biztosít az alapmodell iPhone-ok felhasználói számára, feltéve, hogy rendelkezel olyan internetkapcsolattal és routerrel, amely kihasználja ezt a lehetőséget.

A Wi-Fi 7 akár 46 Gbps sebességet is támogat, ami több mint ötször gyorsabb, mint a Wi-Fi 6E 9 Gbps sebessége. Emellett a Wi-Fi 7 a 320 MHz-es csatornákon működik, és támogatja a 6 GHz-es sávot, jelentősen csökkentve az interferenciát és a jel torlódását.

Térbeli fotók és videók

Végül, de nem utolsósorban, az iPhone 16 már támogatja a térbeli fotókat és videókat az Apple Vision Pro számára. Az Apple már tavaly bevezette a térbeli videók támogatását az iPhone 15 Pro-nál, de az iPhone 16-nál ez új az alapmodellben.

Emellett a térbeli fotók támogatása szintén új, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy olyan képeket készítsenek, amelyek mélységi adatokat tartalmaznak, így azok sokkal életszerűbbek, amikor az Apple új, 3.500 dolláros kevert valóság szemüvegén nézik őket.

Összefoglalás

Bár a figyelemfelkeltőbb funkciók, mint az Apple Intelligence, az új színek és az új kameragomb valószínűleg sokakat rávesznek a váltásra, úgy gondolom, hogy ezek a kisebb funkciók is rendkívül érdekesek.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.