Jobb lehet a Galaxy Watchok üzemideje a Wear OS 5-tel

2024.06.18| SamMobile

A Google bemutatta a Wear OS 5-öt az Android 15 Beta 2 mellett. A Wear OS új verziója az akkumulátor-üzemidőt illetően nagyon szükséges fejlesztéseket hoz.

  • Ez az üzemidő javulás valószínűleg a Wear OS-alapú Galaxy Watchok számára még idén, a következő jelentős One UI Watch-verzióval fog megjelenni.
  • A Wear OS 5 hosszabb üzemidőt és jobb egészségügyi adatgyűjtést biztosít.

Úgy tűnik, hogy a Google elsődleges célja a Wear OS 5 kiadásával az akkumulátor üzemidejének javítása. Android 14-en alapul, és az első Developer Preview frissítése már elérhető az Android Studión keresztül. A Google szerint a Wear OS 5 energiatakarékosabb, mint az operációs rendszer korábbi verziói. A vállalat szerint például a maraton lefutása 20%-kal kevesebb energiafogyasztást eredményez, mint korábban. Ezenkívül a Google arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy készítsenek energiahatékonyabb alkalmazásokat és óralapokat.

A Wear OS 3-mal a Google átvette a Samsung új óralap-formátumát. A vállalat ezt követően ezt tette az óralapok alapértelmezett formátumává a Wear OS 4 rendszerben. A Play Áruházban a harmadik féltől származó óralapok körülbelül 30%-a már használja az új óralapformátumot.

A vállalat néhány egészségügyi és egyéb információt elérhetetlenné tesz a régebbi számlapformátum esetében, ezzel az óralap-fejlesztőket az új formátum elfogadására kényszerítve. Jövő év elején a Google leállítja a régi formátumot használó óralapok elfogadását.

A Wear OS 3 két évvel ezelőtti megjelenése óta több márka kezdett el okosórákat gyártani erre a platformra. Egyes okosórák nagyobb felbontású képernyőket is használnak. Ezekhez a nagyobb felbontású képernyőkhöz a Google jó megjelenésű alkalmazások és óralapok készítését teszi lehetővé.

A Google egy olyan alkalmazásindítót is bevezetett, amely inkább rácsra hasonlít, mint egy már elérhető listaalapúra. A felhasználók a két formátum közül választhatnak. Mivel ez az alkalmazásrács adaptív ikonokat használ, a vállalat arra kéri az alkalmazásfejlesztőket, hogy tegyék adaptívvá az alkalmazásikonokat.

Hang vagy videó lejátszása közben a Wear OS 5 lehetővé teszi a felhasználók számára a hangkimenet kiválasztását. Lejátszhat például zenét a Galaxy Watchon lévő Spotify alkalmazással, és átkapcsolhatja a zenei kimenetet egy Google Nest Hubra.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.